Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ....''ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ'' !!! [ video ]

H θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού ξανά στην τηλεόραση λοιπόν. Ένας έντρομος Πρωθυπουργός σε διάγγελμα, με χαμένη ψυχραιμία και απεύθυνση πια μόνο στο ακροδεξιό ακροατήριο του. Είναι σαφές ότι το τελευταίο διάγγελμα Μητσοτάκη δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Δημόσια Υγεία. Αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Τουρισμό και τα προσδοκώμενα έσοδα από το άνοιγμά του.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι τα καλύτερα και το lockdown έχει αποτύχει παταγωδώς αφού θάνατοι και διασωληνώσεις είναι στο χειρότερό τους σημείο.
Τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του σκληρού lockdown και έξι μήνες μετά την επανεπιβολή περιοριστικών μέτρων κίνησης, ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας στα μέσα Απρίλη. Εξού και το ''ακαταδίωκτο''.
Οι Έλληνες θα κάνουν ''Πάσχα στο μπαλκόνι'' του διαμερίσματός τους, την ώρα που οι τουρίστες που είναι ήδη στην Ελλάδα, είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν οπουδήποτε.
Μαζί με αυτούς και οι τουρίστες της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, που είτε με δικαιολογίες, είτε χωρίς, εκδράμουν σε βουνά και νησιά.
Το ότι η πανδημία και η διαχείρισή της είναι βαθιά ταξική και ότι άλλα ισχύουν για την εξουσία και άλλα για το λαό, το γνωρίζαμε.
Από τον καιρό της Ικαρίας και της Πάρνηθας.
Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ μας το τρίβει και στα μούτρα....Αστυνομική αυθαιρεσία σε πορείες, πανεπιστήμια, πλατείες και λαϊκές αγορές, άριστοι γνωστοί ηθοποιοί - σκηνοθέτες βιαστές στο απυρόβλητο για ημέρες, σύζυγοι πολιτικών, συγγενείς και φίλοι, κομματικά στελέχη αυτοδιοικητικοί σε Θεσσαλονίκη, Παλαιό Φάληρο εκτός σειράς για εμβόλια,
10.000 νεκροί απ την αρχή της πανδημίας, ένα βήμα πριν τις τελικές εκχωρήσεις σε Αιγαίο δεν έδιναν λόγους για διαγγέλματα του εξαφανισμένου happy traveller. Χθές και νέο διάγγελμα λοιπόν, γιατί τα ταϊσμένα ΜΜΕ ξεμπροστιάστηκαν και δεν ακούγονται από κανένα πια. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει για πάντα κλειστή, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό.
Το Πάσχα από μόνο του είναι δύσκολη περίοδος για περιορισμούς. Μαζί όμως με το άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα. Τα ανοίγουν όλα με 2.5-3 χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και με γεμάτα τα νοσοκομεία. Αυτό από επιστημονική άποψη είναι λάθος, και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους. Υποθέτω πως το ζύγισαν αυτό. Η κυβέρνηση που μεταφράζει τη θέληση της κοινωνίας και έχει την τελική ευθύνη αποφάσισε ότι αυτό το αντέχει η κοινωνία. Αλλά πρέπει όλοι εμείς να αναλάβουμε το κόστος. Από τη στιγμή που άφησαν τον ιό να μπει και να αλωνίζει για τόσο καιρό, με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, φυσικά και θα υπάρχουν θύματα. Το θέμα είναι πώς θα μειώσουμε αυτά τα θύματα. Δεν είναι δυνατό το 2020 με 50 νεκρούς να κλείνουν όλα και το 2021 με 10.000 νεκρούς να ανοίγουν όλα και δεν τρέχει και τίποτα. Κάτι δεν πάει καλά. Κι από κοντά, να' σου και το ''Ακταδίωκτο''.
Οργανωμένα αντιστεκόμαστε, και βάζουμε οριστικό lockdown στην πολιτική τους. Να μην πάρουν ανάσα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: