Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ : ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ !!! [ video ]

Αντίθετος με το πιθανό άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα, ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. «Δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς» είπε με νόημα ο Ν. Καπραβέλος,

ενώ πρόσθεσε ότι «τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά, και εν μέσω θύελλας τρίτου κύματος κανονικά δεν πρέπει να πάμε για ανοίγματα». Σύμφωνα με πληροφορίες όμως στο Μαξίμου, εκτός όλων των άλλων επεξεργάζονται και σχέδιο για υπερτοπική μετακίνηση το Πάσχα, δηλαδή από νομό σε νομό, με διενέργεια self test. Το σχέδιο, που αυτή τη στιγμή είναι ακόμη στα χαρτιά, καθώς προέχει να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες δέκα ημέρες, προβλέπει πως στην έξοδο για την περιφέρεια θα γίνονται δειγματοληπτικοί μεν, σαρωτικοί δε, έλεγχοι για να διαπιστώνεται πως οι εκδρομείς έχουν αρνητικό self test έως και 48 ώρες πριν από την έξοδο. Αυτό θα είναι και το «διαβατήριο» για να περάσει κάποιος τα διόδια και να κάνει, μετά δύο χρόνια, το λεγόμενο «Πάσχα στο χωριό». Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνουν ελεύθερες οι μετακινήσεις το Πάσχα για όσους πολίτες γνωρίζουν απ’έξω τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν εκτός περιφέρειας θα καλούνται να τραγουδήσουν τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας στον υπάλληλο των διοδίων, ο οποίος θα κρίνει αν εκτελέστηκε καλά ώστε τους αφήσει να περάσουν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Α. Πελώνη απέρριψε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η διέλευση σε όσους γνωρίζουν το Μπέλα Τσάο ή ύμνους ποδοσφαιρικών ομάδων, ωστόσο άφησε ανοιχτό το να επιτραπεί το «Μακεδονία Ξακουστή». Σημειώνεται ότι το τραγούδι της Νέας Δημοκρατίας, που γράφτηκε την δεκαετία του ‘80 δεν χρησιμοποιείται πλέον από το κόμμα εδώ και καιρό, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι νεώτεροι δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να τον μάθουν για να ταξιδέψουν.

Ακούστε τον ύμνο εδώ:

tovatraxi

Δεν υπάρχουν σχόλια: