Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΔΕΝΔΙΑΣ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ : ΜΑΛΩΝΕΙΣ ΡΕ....ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!! [ video ]

Ένταση στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, προκλήθηκε μετά από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, όταν εγκάλεσε την Τουρκία για παραβιάσεις στο Αιγαίο, για τις μειονότητες, το Δίκαιο της Θάλασσας, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού το casus beli. Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν την αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απάντησε και επανέλαβε τις τουρκικές θέσεις, μίλησε για pushbacks στο προσφυγικό, κατηγόρησε την Ελλάδα για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εν συνεχεία επανήλθε ο Νίκος Δένδιας με τριτολογία αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και την UNCLOS, ενώ την αντιπαράθεση έκλεισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέτοντας ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης, στο πλαίσιο της ορθής τήρησης της Συνθήκης της Λοζάνης. Η κατάσταση φάνηκε να εκτρέπεται, Δένδιας και Τσαβούσογλου έθεσαν δημοσίως όλα τα ανοιχτά θέματα στις διμερείς σχέσεις, γεγονός που από μόνο του παράγει πολιτικό προηγούμενο και επιβάλλει de facto ατζέντα στις διερευνητικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαρρεύσει την είδηση, που επανέλαβαν με ένα στόμα οι φιλοκυβερνητικοί παπαγάλοι: ο Ν. Δένδιας «είχε ρητή εντολή, (από ποιόν άλλο, παρά τον Μωυσή) αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως». Έτσι η δόξα θα μοιραστεί στα δύο.

Το σανό το μοίρασαν από κοινού ο Έλληνας και Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Δήθεν ότι τσακώθηκαν. Όμως όλο αυτό ήταν φτιαχτό. Για να ασχοληθούμε με τον καυγά του ζευγαριού και να ξεχάσουμε πως σε λίγο θα ξεπεράσουμε τους 10.000 νεκρούς. Τι άλλο πρέπει να ξεχάσουμε; Κάτι παιδεραστές, νταβατζήδες, κάτι σκάνδαλα όπου οι γαλάζιοι απατεώνες βούτηξαν μέχρι και τα πόμολα! Κυρίως να μη δούμε τη φάπα που έρχεται με το νέο Μνημόνιο που θα είναι το χειρότερο μέχρι το επόμενο. Ξεπουλάνε το Αιγαίο για επικοινωνιακά κόλπα! Μην ξεχνάνε τα ζωντόβολα της ΝΔ τις δηλώσεις για κάποια Συμφωνία των Πρεσπών και τι έγινε στο τέλος. ''Να τηρηθεί κατά γράμμα η συμφωνία είπε μετά ο Κούλης'' !!! Έτσι θα την πατήσουν και τώρα. Επιστρέφουμε στα σοβαρά. Έχουμε σήμερα ένα ακόμα Μάτι. 102 θανάτους είχαμε τότε και είπαν πως ήταν εθνική τραγωδία. Και ήταν πράγματι τραγωδία. Χτες πέθαναν 104, οι πιο πολλοί επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί γιατροί και ΜΕΘ, αλλά «τα πάμε μια χαρά» σύμφωνα με τα ΜΜΕ και τα γαλάζια παπαγαλάκια! Έχουμε 890 θανάτους ανά εκατομμύριο 2,3 φορές το μέσο όρο των άλλων κρατών, 9.239 πέθαναν από την πολιτική της ΝΔ, αλλά δεν τρέχει τίποτα για τους δεξιούς εγκληματίες!

Αντίθετα θα ανοίξουν τα πάντα γιατί πρώτον έρχονται τουρίστες, δεύτερο έρχονται οι τράπεζες να πάρουν τα σπίτια μας. Και βέβαια τα εργασιακά, όπου καταργούνται όλα τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν μέχρι το Μνημόνιο και επαναφέρεται η δουλεία. Ίσως ανοίξει ξανά τα δουλεμπορικά να πάνε οι λεφτάδες να αγοράζουν σκλάβους.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα έφτασε το 213,1% του ΑΕΠ στα τέλη του 2020, έναντι 184,9% στα τέλη του 2019. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους σε όλον τον κόσμο….

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 200% πριν το 2023. Συγκριτικά, σημειώνεται ότι όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση δεν ξεπερνούσε το 126,7%. Σε μεγαλύτερο ακόμη πρόβλημα εξελίσσεται το ιδιωτικό χρέος…»

Ανοίγει όλη η βεντάλια

Η αντιπαράθεση των Τσαβούσογλου – Δένδια θύμισε σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια κόντρα Τσίπρα – Ερντογάν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Τα θέματα είχαν τεθεί και τότε επί τάπητος, όπως και τώρα. Καταλήγοντας μάλιστα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε αναφορά στον ρόλο που επιθυμεί η κάθε πλευρά να παίξει στις διαπραγματεύσεις… με τον Νίκο Δένδια να σταματά την αντιπαράθεση, με εύσχημο τρόπο. Συνεπώς, υπ αυτό το πρίσμα, οι δύο πλευρές φαίνεται ότι επιχειρούν, με δεδομένες τις εξελίξεις που έχουν καταγραφεί στο μεταξύ, να πιάσουν το νήμα στο επίπεδο που το είχαν αφήσει πριν την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Κούλη, μόνο με σανό δε μπορούμε να ζήσουμε. Όταν εξαφανιστούμε από την πολιτική σας, οι γείτονες θα τα πάρουν όλα. Το ξέρουν και γι αυτό κάνουν υπομονή......Κούλη, μόνο με σανό δε μπορούμε να ζήσουμε. Όταν εξαφανιστούμε από την πολιτική σας, οι γείτονες θα τα πάρουν όλα. Το ξέρουν και γι αυτό κάνουν υπομονή......   

Δεν υπάρχουν σχόλια: