Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ !!! [ video ]

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή.
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια προηγούμενης, μετά από αίτημα του Δήμου Πατρέων, για την εξέταση της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Χρήστος Κορδάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Καραγιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βίνης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις από τον Δήμο και την ΕΡΓΟΣΕ, σε θέματα τεχνικά και οικονομικά.
Ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει η υπογειοποίηση από το Ρίο, πλην όμως μέχρι σήμερα υπάρχουν, όπως είπε, μεγάλες δυσκολίες στην ανεύρεση της χρηματοδότησης του έργου.
Ο Δήμαρχος μετέφερε ως μοναδική αποδεκτή λύση από την πόλη την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τμήμα από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου, και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος μέρος παράπλευρων έργων, όπως την ανάπλαση και κατασκευή του γραμμικού πάρκου, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης.
Προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση με την ΕΡΓΟΣΕ.            

Εμποροι Πάτρας : Τρένο στην Πάτρα και υπογειοποίηση στον αστικό ιστό.

Την παρέμβαση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, με την οποία ζητά να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη λήψη απόφασης για υπογειοποίθηση του τρένου από Ρίον μέχρι νέο λιμάνι, προκάλεσε η χθερινή συνάντηση στην Αθήνα του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη με τον τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, από την οποία προέκυψε η μη ύπαρξη βούλησης  για την ικανοποίηση του αιτήματος της πόλης.

Στην ανακοίνωσή τους οι έμποροι της Πάτρας αναφέρουν τα εξής:

Στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου της Πάτρας κ. Πελετίδη και του Υπουργού Μεταφορών κ. Καραμανλή φαίνεται να μπαίνουν εμπόδια με φτηνές δικαιολογίες κόστους στο ομόφωνο αίτημα Δήμου και Πατραϊκής κοινωνίας για πλήρη υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου στον αστικό ιστό της πόλης. Η πόλη εμπαίζεται και κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να πάψει να είναι διχοτομημένη. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα δεν είναι δυνατόν  να είναι κοντόφθαλμα και μυωπικά. Δεν γίνονται με σημερινά «μπαλώματα» που θα αποτελέσουν τα αυριανά προβλήματα. Το έργο είναι ζωτικής σημασίας από οικονομική και κοινωνική άποψη για την πόλη και την περιοχή. Σύσσωμη η πόλη απαιτεί την άμεση σιδηροδρομική σύνδεση  με υπογειοποίηση της διέλευσης από τον αστικό ιστό. Αντιτασσόμαστε στις πολιτικές υποβάθμισης και υπονόμευσης των αναπτυξιακών έργων και προοπτικών για την πόλη μας και την περιοχή μας.

Η λίστα με τις δέκα μεγαλύτερες υπογειοποιημένες διαδρομές του τρένου, είναι:
1.Σήραγγα Καλλιδρόμου, μήκους 9 χιλιόμετρα. Ακούσατε ποτέ κανέναν να μιλάει για φαραωνικό έργο ;
2. Σήραγγα Όθρυος, μήκους 7 χιλιόμετρα, ισχύει το ίδιο
3. Τεμπών 5 χλμ
4. Περάματος, 3,5 χλμ
5. Πλαταμώνα, 2,6 χλμ
6. Κακιάς Σκάλας, 2,4 χλμ


Δείτε, επίσης, ότι 4 από τις 10 μεγαλύτερες υπογειοποιήσεις έχουν γίνει στην Αιγιάλεια.
7. Παναγοπούλας, 4,4 χλμ
8. Αιγίου, 3,5 χλμ
9. Πλατάνου, 2,7 χλμ
10. Τράπεζας, 2,2 χλμ
Μόνο αυτές οι δέκα πιο μεγάλες σήραγγες έχουν μήκος 42 χιλιόμετρα.



Το παρακάτω βίντεο είναι βασισμένο στην αρχική φωτορεαλιστική απεικόνιση της παρουσίασης της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Σεπολίων που ήδη εκτελείται απο την ΕΡΓΟΣΕ. ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΙΟΝ. ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ....

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: