Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. ΣΤΑΧΤΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ. ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ 6 ΟΙΚΙΣΜΟΙ !!! [ video ]

Νύχτα κόλασης στην Κορινθία λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Λουτρακίου. Οι φλόγες έφτασαν μέσα στα σπίτια και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές χωρίς ακόμη να έχουν καταμετρηθεί, καθώς η φωτιά είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open αυτή την ώρα επιχειρούν 182 πυροσβέστες, 62 οχήματα και εναέρια μέσα, ενώ έχουν εκκενωθεί προληπτικά έξι οικισμοί. Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς εκκενώθηκαν μέσα στο σκοτάδι πρώτα οι οικισμοί Σχίνος και Αγία Σωτήρα και ακολούθησαν οι Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά και οι Ιερές Μονές του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής. Η Αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους και έχει εκκενώσει όλα τα σπίτια.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονταν μέσα στη νύχτα με τους δυνατούς ανέμους να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και ενάερια μέσα βοηθώντας στο να περιορίσουν τις φλόγες. Η ακτίνα της πυρκαγιάς είναι πάνω από δέκα χιλιόμετρα, ενώ έχουν γίνει στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους στα Γεράνεια Όρη. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε μεγάλη περίμετρο και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Mάλιστα, τον ουρανό της Αττικής σκέπασε ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται.
 Οπως αναφέρουν μαρτυρίες στα social media, μπαλκόνια στον Πειραιά, τα νότια προάστια, το κέντρο της Αθήνας, ακόμα και στο Κορωπί, γέμισαν με στάχτες. Στον παραπάνω χάρτη μπορείτε να δείτε όλες τις φωτιές των τελευταίων ετών στα Γεράνεια Όρη. Τα δεδομένα δείχνουν ότι πιθανώς να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο μετατροπής ενός σπουδαίου βουνού και οικοτόπου σε "κρανίου τόπο".
Άλλη μία επιχείρηση εκκαθάρισης στο όνομα της....''ανάπτυξης'', με σύμπραξη 60% περιφέρεια Πελοποννήσου και 40% Περιφέρεια Αττικής, και 60% Δήμου Λουτρακίου και 40% Δήμου Μεγαρέων.
Παρακαλούμε να καταδικαστούν ισόβια οι εμπρηστές....και όλοι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, Περιφέρειες, εταιρίες Ενέργειας και μεταλλευτικές επιχειρήσεις να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: