Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ECDC !!!

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο εβδομαδιαίος χάρτης του ECDC με τα επιδημιολογικά στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στα νησιά της Ελλάδας, καθώς στο «βαθύ κόκκινο» μπήκαν η Κρήτη, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες με βάση τον ανανεωμένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) που παρουσιάζει τον συνδυαστικό δείκτη κρουσμάτων - τεστ και δείκτη θετικότητας.
Στον ίδιο χάρτη, με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία του ECDC, στο «κόκκινο» παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), ενώ οι μοναδικές «κίτρινες» περιοχές είναι η Θεσσαλία, η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία. Σημειώνεται ότι το ECDC κατηγοριοποιεί τις διάφορες περιοχές σε «πράσινο», «πορτοκαλί», «κόκκινο» και «βαθύ κόκκινο».
Ο χάρτης του ECDC είναι το τελευταίο μιας σειράς από προειδοποιητικά μηνύματα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Ζάκυνθος και Χανιά είναι σε τοπικό lockdown, το Ηράκλειο μπήκε κι αυτό σε μίνι lockdown με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, ενώ Πάρος και Νάξος παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα υψηλά ποσοστά θετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: