Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ : ΠΕΣ - ΠΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ !!!

«Η Ώρα Πατρών μέσα από μία εκτενέστατη διαδικτυακή συζήτηση τον Μάρτιο, είχε πρώτη παρουσιάσει τις....''υστερήσεις του Δήμου Πατρέων σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων''. Με τη δημοτική αρχή να απολογείται για τα....''χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης'' και να προσπαθεί....''την ανεπάρκεια της να την κάνει κανόνα'' για όλη τη χώρα μέσα από....''θολές διακηρύξεις'', ότι όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένα ποσοστά και συγκρίσιμα μεγέθη. Η Ώρα Πατρών έχει καταθέσει τις προτάσεις της για το θέμα των απορριμμάτων εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Το ερώτημα που θέτουμε στη δημοτική αρχή είναι πως δήμοι με το ίδιο σύστημα και τις ίδιες συνθήκες κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση… κατάφεραν να έχουν ανακύκλωση 30 - 35%; Τελικά, είναι δύσκολη υπόθεση η αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί η αλήθεια δεν είναι ποτέ μόνο μία».

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ....
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και εκθέτουν όσους ψευδολογούν για την Ανακύκλωση στην Πάτρα.
Ακούμε τις Κασσάνδρες, καιρό τώρα, να λένε ότι το 2014 παρέδωσαν καλά ποσοστά ανακύκλωσης και έκτοτε η δημοτική αρχή Πελετίδη ΄΄τα πήγε χάλια΄΄.
Επίσης, λένε, πως η Πάτρα είναι ουραγός σε ποσοστά ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!
Και στην πρώτη και στην δεύτερη εκδοχή, τους διαψεύδουν τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ίδια η Εταιρεία Ανακύκλωσης.
Στον πρώτο πίνακα βλέπουμε πως υπάρχει σαφής αυξητική τάση των ποσοστών χρόνο με το χρόνο, ενώ στον δεύτερο πίνακα παρατηρούμε πως η Πάτρα καταγράφει αξιοπρόσεκτα ποσοστά ανακύκλωσης ανά κάτοικο και είναι πολύ μπροστά από άλλες μεγάλες περιοχές.
Η απορία μου είναι αν θα συνεχίσουν να γελοιοποιούνται.....

Ρεπόρτερ


Δεν υπάρχουν σχόλια: