Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ''E - FOOD'' Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΫΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ !!! [ video ]

H efood μετατρέπει μαζικά συμβάσεις εργασίας σε αμοιβές με μπλοκάκι. Όσοι εργαζόμενοι δεν αποδεχτούν την μετατροπή αυτή απειλούνται με απόλυση. Η εταιρεία η οποία μέσα σε μια νύχτα από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, δημιουργεί ένα εργασιακό μεσαίωνα και καθιερώνει τη δουλεία στο delivery, ανήκει στο συνέταιρο της συζύγου του πρωθυπουργού, στην offshore εταιρεία της στα νησιά Κέυμαν. Τι δεν καταλαβαίνεις.
Κουφάλες, τυχερούληδες... Με ένα νομοσχέδιο σας πήρε και σας άλλαξε κοινωνική τάξη... σας πήρε εργάτες και σας έκανε αφεντικά... Όλοι αυτοαπασχολούμενοι... Τρελή αναβάθμιση! Γιατί αν το καλοσκεφτείς τί είναι ο εργαζόμενος; Ένας έμπορος δεν είναι; Αφεντικό του εαυτού του... Εμπορεύεται τον χρόνο του, το μυαλό του, το σώμα του... Και ο εργοδότης τί είναι; Απλά ένας dealer δεν είναι;
Ένας τύπος που προωθεί και κλείνει συμφωνίες ανάμεσα σε πελάτες που θέλουν να αγοράσουν υπηρεσίες και αυτοαπασχολούμενους που διαθέτουν τον χρόνο τους για να τις παρέχουν;... Ναι οκ, θυμίζει λίγο μπουρδέλο όλο αυτό αλλά και που είναι το κακό; Με τη θέλησή τους συμμετέχουν όλοι, έτσι δεν είναι; Με ποιο δικαίωμα θα απαγορεύσεις εσύ σε κάποιον που θέλει να κάνει την πουτάνα να την κάνει; Είναι δικαίωμα του να συνεννοηθεί με τον νταβατζή του και να ορίσουν μεταξύ τους με ποιους όρους θα συνεργαστούν... Αν δεν θέλει κάποιος από τις δύο πλευρές μπορεί να μη συμμετέχει στη συνεργασία... Στην τελική πάντα θα μπορεί να πάει σε άλλο μπουρδέλο να δουλέψει ή να ανοίξει το δικό του... Γιατί στην τελική το να είσαι αυτόαπασχολούμενος μια απελευθέρωση είναι, σε απελευθερώνει από τα δεσμά της εξαρτημένης εργασίας... Ναι... και έτσι το αόρατο χέρι της αγοράς αυτορρυθμίζει πιο αποτελεσματικά την αγορά εργασίας με όλα τα καλά που αυτό συνεπάγεται για τον καταναλωτή... Θες καλές και φτηνές πίπες; γλειφοδαχτυλάκι; τυφώνα; προπέλα; snow storm; Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αυτοαπασχολούμενων μπορεί να σου τα προσφέρει όλα αυτά με ποιότητα και χαμηλή τιμή... μέχρι ο εργοδότης σου να σε κάνει κι εσένα αυτοαπασχολούμενο και να βρεθείς να κάνεις κι εσύ γλειφοδαχτυλάκια και πίπες. Σύμφωνα με το μήνυμα που έλαβαν οι εργαζόμενοι οι επιλογές είναι εξής: Είτε αποδέχονται να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι (εργασία με μπλοκάκι) και να καλύπτουν μόνοι τους όλα τα έξοδα που «βάρυναν» τον εργοδότη είτε απολύονται! Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας alterthess.gr, η οποία αποκάλυψε πρώτη την είδηση και μίλησε με εργαζομένους στην εταιρεία, μηνύματα σαν το παρακάτω, απεστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες σε συνολικά 100 διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση από τους χρήστες της υπηρεσίας. Εταιρείες όπως η efood μπορούν τώρα και εκβιάζουν με απόλυση τους εργαζόμενους γιατί με το νόμο 4808/21 οι αδίστακτοι Μητσοτάκης - Χατζηδάκης κατήργησαν εγκύκλιο, που καθόριζε αποκλειστικά σχέση μισθωτής εργασίας για τους εργαζόμενους διανομείς.

Αυτό είναι το μήνυμα της E-food:

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-food αντιμετωπίζει την απόρριψη των χρηστών της από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση της να αλλάξει προς το πολύ χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις των διανομέων της. Η ''ενημέρωση με μήνυμα'' που στάλθηκε στους εργαζόμενους και ήρθε στο φως της δημοσιότητας  προκάλεσε τις αντιδράσεις και την οργή των χρηστών του efood με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει ο ένας μετά τον άλλον την πλατφόρμα.....
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ!
Υπόθεση τιμής και αξιοπρέπειας καθενός και καθεμιάς προσωπικά, το μποϊκοτάζ στην αληταμπουρία της efood. Μια εταιρία με κέρδη που πλησιάζουν τις 100.000 τη μέρα και που αρνείται τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους σκλάβους με τα μηχανάκια.
Καμιά παραγγελία απ' τους βρομιάρηδες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: