Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ....ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ !!! [ video ]

Κάποια ΜΜΕ+ιστότοποι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου είναι η επιστροφή κάποιου…Μεσσία - Σωτήρα. Για να μη ξεχνόμαστε. ΔΕΝ πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έφερε στην Ευρώπη με το έτσι θέλω το Δ.Ν.Τ κι αποκαλούσε τη χώρα του διεφθαρμένη ;;;

Αυτός ο τύπος λοιπόν πλέον, ετοιμάζεται να δώσει ξανά τη μάχη για τον σοσιαλισμό, ακριβώς 40 χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981. Το πολιτικό déjà vu που βιώνουμε ως λαός αποκτά διαστάσεις τραγέλαφου. ''Λεφτά υπάρχουν'' και ''την Κυριακή όλοι στις κάλτσες'' περιμένοντας το ''επόμενο Καστελόριζο''. Η ιστορία μάς κάνει φοβερές πλάκες και κάποιος εκεί πάνω φαίνεται πως διασκεδάζει απίστευτα με την επιμονή μας να κάνουμε τα ίδια λάθη. Ο σοσιαλισμός παίζεται αν θα έρθει αλλά ''ο σουρεαλισμός είναι ήδη εδώ''.  Κατανοώ σε προσωπικό επίπεδο ότι ο ρεζίλης των Παπανδρέου θέλει να πάρει τη ρεβάνς, κληρονομικώ δικαίω πράγμα που θα ήταν ιστορική αφέλεια να του επιστρέψουμε.
Βλέπουν ίσως μόνο αυτός και μερικοί ακόμα, πως υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία για κάτι τέτοιο επειδή και οι αντιμνημονιακοί συνθηκολόγησαν.
Τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Φαντάζομαι ότι στα πλαίσια της ''πρωτοβουλίας ενότητας της παράταξης'' που ανέλαβε ο ΓΑΠ συναντώντας τους υποψήφιους Προέδρους του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, θα τους λέει να μη διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ όπως έκανε αυτός το 2015 και να μη ξαναδιαγράψουν τον Κ. Σημίτη, όπως έκανε αυτός το 2008».
Ανάρτηση με αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποίησε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Αγγέλα Τριανταφύλλου, με αφορμή την πρωτοβουλία του, για συναντήσεις με τους υποψηφίους προέδρους. Στην ανάρτησή της μάλιστα, η Α. Τριανταφύλλου χαρακτηρίζει τον Γ. Παπανδρέου "άτομο μειωμένου κύρους".

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Λοιπόν φίλοι,η παράταξη δεν χρειάζεται τοποτηρητές και μάλιστα από άτομα μειωμένου κύρους.
Η παράταξη έχει Πρόεδρο, Γραμματέα, Επιτροπή τήρησης του καταστατικού και των διαδικασιών, αιρετή Κ.Ε.
Η ενότητα ασφαλώς δεν τίθεται εν αμφιβόλω από κανέναν. Άρα λοιπόν οι πρωτοβουλίες είναι αχρείαστες και αντιθεσμικές.
Ας παρακολουθήσουμε τις προτεινόμενες πολιτικές που θα συγκροτήσουν με σαφήνεια την ταυτότητα της παράταξης και ας ψηφίσουμε εκείνο που μας εκφράζει.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και συσκοτίζουν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, σαν σήμερα ήτανε, σαράντα χρόνια πριν, που το ΠΑΣΟΚ ανέβαινε στην κυβέρνηση και η μεγάλη περιπέτεια της «Αλλαγής» ξεκινούσε.
Τι απέμεινε όμως σήμερα; Πολλοί μνηστήρες και ελπίζουμε να μην κονταροχτυπιούνται «για ένα πουκάμισο αδειανό» και μόνο......

Δεν υπάρχουν σχόλια: