Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

GAP ΚΑΙ ΚΑΤΩ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΓΙΑ ''ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ'' ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ !!! [ video ]

Ασταμάτητος φαίνεται να είναι πλέον ο πιο αθλητικός πρωθυπουργός όλων των εποχών, σύμφωνα με πολλές αναφορές των ΜΜΕ. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, κατά κόσμον ΓΑΠ, τελικά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Από τους άλλους 6 υποψήφιους, μόνο ένας έχει δηλώσει πρόθεση να αποσυρθεί για χάρη του ΓΑΠ. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Οι άλλοι δείχνουν ακόμη πολύ πεισμένοι. Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητά του έχει προκαλέσει αναστάτωση, διότι οι αναφορές λένε ότι εκτός από τις εσωκομματικές αντιδράσεις που μιλάνε για ''άτομο μειωμένου κύρους'', η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής έχει μαζέψει ήδη πάνω από 80 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν πλέον, ετοιμάζεται να δώσει ξανά τη μάχη για τον σοσιαλισμό, ακριβώς 40 χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981. Το πολιτικό déjà vu που βιώνουμε ως λαός αποκτά διαστάσεις τραγέλαφου. ''Λεφτά υπάρχουν'' και ''την Κυριακή όλοι στις κάλτσες'' περιμένοντας το ''επόμενο Καστελόριζο''. Το σενάριο ολικής επαναφοράς του Γιώργου φαίνεται να συμφέρει και τον Τσίπρα αφού ήδη και οι δύο μιλάνε για ''προοδευτική διακυβέρνηση''. Η ιστορία μάς κάνει φοβερές πλάκες και κάποιος εκεί πάνω φαίνεται πως διασκεδάζει απίστευτα με την επιμονή μας να κάνουμε τα ίδια λάθη. Ο σοσιαλισμός παίζεται αν θα έρθει αλλά ''ο σουρεαλισμός είναι ήδη εδώ''. Δεν είναι λίγες οι φωνές λοιπόν που ακούγονται τις τελευταίες ώρες προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη θέση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά την αιφνιδιαστική δυσάρεστη εξέλιξη της υγείας της Φώφης Γεννηματά που την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία την οποία όλα έδειχναν ότι θα εξασφάλιζε ξανά. Κατανοώ σε προσωπικό επίπεδο ότι ο ρεζίλης των Παπανδρέου θέλει να πάρει τη ρεβάνς, βλέποντας, ίσως μόνο αυτός και μερικοί ακόμα, πως υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία για κάτι τέτοιο επειδή και οι αντιμνημονιακοί συνθηκολόγησαν. Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να το πράξει όταν είχε πολύ λιγότερα όπλα στη διάθεσή του, στην ουσία το εξής ένα, την αγάπη τού λαού. Την ίδια αγάπη που ζητά πίσω κληρονομικώ τω δικαίω ο Γιωργάκης, την ίδια αγάπη που θα ήταν ιστορική αφέλεια να του επιστρέψουμε.....Το μήνυμα που έδωσαν τουλάχιστον οι 4 από τους 6 υποψήφιους στον Γιώργο Παπανδρέου είναι πως το 2021 δεν είναι …2004.
Τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Φαντάζομαι ότι στα πλαίσια της ''πρωτοβουλίας ενότητας της παράταξης'' που ανέλαβε ο ΓΑΠ συναντώντας τους υποψήφιους Προέδρους του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, θα τους λέει να μη διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ όπως έκανε αυτός το 2015 και να μη ξαναδιαγράψουν τον Κ. Σημίτη, όπως έκανε αυτός το 2008».

Ανάρτηση με αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποίησε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Αγγέλα Τριανταφύλλου, με αφορμή την πρωτοβουλία του, για συναντήσεις με τους υποψηφίους προέδρους. Στην ανάρτησή της μάλιστα, η Α. Τριανταφύλλου χαρακτηρίζει τον Γ. Παπανδρέου "άτομο μειωμένου κύρους".

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Λοιπόν φίλοι,η παράταξη δεν χρειάζεται τοποτηρητές και μάλιστα από άτομα μειωμένου κύρους.
Η παράταξη έχει Πρόεδρο, Γραμματέα, Επιτροπή τήρησης του καταστατικού και των διαδικασιών, αιρετή Κ.Ε.
Η ενότητα ασφαλώς δεν τίθεται εν αμφιβόλω από κανέναν. Άρα λοιπόν οι πρωτοβουλίες είναι αχρείαστες και αντιθεσμικές.
Ας παρακολουθήσουμε τις προτεινόμενες πολιτικές που θα συγκροτήσουν με σαφήνεια την ταυτότητα της παράταξης και ας ψηφίσουμε εκείνο που μας εκφράζει.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και συσκοτίζουν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, σαν σήμερα ήτανε, σαράντα χρόνια πριν, που το ΠΑΣΟΚ ανέβαινε στην κυβέρνηση και η μεγάλη περιπέτεια της «Αλλαγής» ξεκινούσε.
Τι απέμεινε όμως σήμερα; Πολλοί μνηστήρες και ελπίζουμε να μην κονταροχτυπιούνται «για ένα πουκάμισο αδειανό» και μόνο......

Δεν υπάρχουν σχόλια: