Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ''ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ'' ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ''ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ'' ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !!! [ video ]

Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να δώσει ξανά τη μάχη για τον σοσιαλισμό, ακριβώς 40 χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981. Το πολιτικό déjà vu που βιώνουμε ως λαός αποκτά διαστάσεις τραγέλαφου. ''Λεφτά υπάρχουν'' και ''την Κυριακή όλοι στις κάλτσες'' περιμένοντας το ''επόμενο Καστελόριζο''. Το σενάριο ολικής επαναφοράς του Γιώργου φαίνεται να συμφέρει και τον Τσίπρα αφού ήδη και οι δύο μιλάνε για ''προοδευτική διακυβέρνηση''. Η ιστορία μάς κάνει φοβερές πλάκες και κάποιος εκεί πάνω φαίνεται πως διασκεδάζει απίστευτα με την επιμονή μας να κάνουμε τα ίδια λάθη. Ο σοσιαλισμός παίζεται αν θα έρθει αλλά ''ο σουρεαλισμός είναι ήδη εδώ''. Δεν είναι λίγες οι φωνές λοιπόν που ακούγονται τις τελευταίες ώρες προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη θέση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά την αιφνιδιαστική δυσάρεστη εξέλιξη της υγείας της Φώφης Γεννηματά που την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία την οποία όλα έδειχναν ότι θα εξασφάλιζε ξανά. Το μήνυμα που έδωσαν τουλάχιστον οι 4 από τους 6 υποψήφιους στον Γιώργο Παπανδρέου είναι πως το 2021 δεν είναι …2004.

Δηλαδή δεν πρόκειται να επαναληφθεί το «σενάριο» του «δαχτυλιδιού της διαδοχής». Αυτό δηλαδή που έγινε όταν απήλθε από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Κώστα Σημίτης στις 7 Ιανουαρίου 2004, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατέληξε να είναι στην συνέχεια ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου του κόμματος. Απ' ότι φαίνεται η υποψηφιότητά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (εκλεγμένος 2 φορές ), έχει δρομολογηθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις είναι θέμα λίγων 24 ωρών, καθώς την Πέμπτη που έρχεται είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης. «Φαντάζομαι ότι στα πλαίσια της ''πρωτοβουλίας ενότητας της παράταξης'' που ανέλαβε ο ΓΑΠ συναντώντας τους υποψήφιους Προέδρους του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, θα τους λέει να μη διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ όπως έκανε αυτός το 2015 και να μη ξαναδιαγράψουν τον Κ. Σημίτη, όπως έκανε αυτός το 2008».
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά, Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θορυβημένος από τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβε ο δεύτερος τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα σε δήλωσή του από το Καρπενήσι, όπου περιοδεύει, ο Α. Λοβέρδος, που είχε χθες σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου, έστειλε στην ουσία «μήνυμα» στον Γ. Παπανδρέου ότι αποτελεί παρελθόν, καθώς ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο Γ. Παπανδρέου, όπως ο Β.Βενιζέλος και ο Κ.Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι ''πρώην αρχηγοί'' την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει. Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον Γ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει».

Ανάρτηση με αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποίησε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. Αγγέλα Τριανταφύλλου, με αφορμή την πρωτοβουλία Παπανδρέου για συναντήσεις με τους υποψηφίους προέδρους. Στην ανάρτησή της μάλιστα, η Α. Τριανταφύλλου χαρακτηρίζει τον Γ. Παπανδρέου "άτομο μειωμένου κύρους".

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Λοιπόν φίλοι,η παράταξη δεν χρειάζεται τοποτηρητές και μάλιστα από άτομα μειωμένου κύρους.
Η παράταξη έχει Πρόεδρο, Γραμματέα, Επιτροπή τήρησης του καταστατικού και των διαδικασιών, αιρετή Κ.Ε.
Η ενότητα ασφαλώς δεν τίθεται εν αμφιβόλω από κανέναν. Άρα λοιπόν οι πρωτοβουλίες είναι αχρείαστες και αντιθεσμικές.
Ας παρακολουθήσουμε τις προτεινόμενες πολιτικές που θα συγκροτήσουν με σαφήνεια την ταυτότητα της παράταξης και ας ψηφίσουμε εκείνο που μας εκφράζει.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και συσκοτίζουν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, σαν σήμερα ήτανε, σαράντα χρόνια πριν, που το ΠΑΣΟΚ ανέβαινε στην κυβέρνηση και η μεγάλη περιπέτεια της «Αλλαγής» ξεκινούσε. Τι απέμεινε σήμερα; Πολλοί μνηστήρες και ελπίζουμε να μην κονταροχτυπιούνται «για ένα πουκάμισο αδειανό» και μόνο...Η σημερινή μέρα πάντως, δηλαδή η επέτειος των 40 χρόνων από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 θα συνιστούσε έναν σημαντικό συμβολισμό για την ανακοίνωση της διεκδίκησης της προεδρίας από τον πρώην πρωθυπουργό......

Δεν υπάρχουν σχόλια: