Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ....ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ !!! [ video ]

Για ακόμα μία φορά το....''επιτελικό κράτος'' του Κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται....''παράγοντας απόλυτου χάους''. Με την αγαστή συνεργασία φυσικά του....''κατ’ ευφημισμό περιφερειάρχη'' Γ. Πατούλη. Παιδιά και μαθητές εγκλωβισμένοι σε σχολεία, πλημμυρισμένα πανεπιστήμια, παράλυση στα Μέσα Μεταφοράς και δρόμοι που θυμίζουν Αμαζόνιο, μόλις τις πρώτες ώρες μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας.

Φανταστείτε να μην προειδοποιούσαν και οι ειδικοί εδώ και μέρες… Τελικά, ισχύει η όχι η δήλωση «εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι φταίει η Περιφέρεια για τις πυρκαγιές στο Μάτι, καθώς ο ρόλος της είναι επικουρικός προς την Πυροσβεστική». Αν ισχύει τότε όσα αναφέρει ο Γιώργος Πατούλης για την προηγούμενη διοίκηση είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν όχι ας μας εξηγήσει τις δικές του ευθύνες αν τις βλέπει και όπου τις βλέπει. Ο Γιώργος Πατούλης επιρρίπτει τις ευθύνες της Περιφέρειας στους Δήμους, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη γραφειοκρατία, αντιγράφοντας το πετυχημένο επικοινωνιακό μοντέλο Μητσοτάκη ότι πάντα και για όλα φταίει κάποιος άλλος. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» δοκίμαζε τη χώρα εδώ και 3 μέρες. Mεγάλα προβλήματα στην Αττική, με πρωτόγνωρες εικόνες. Η κακοκαιρία χτύπησε επίσης νησιά και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.  Η πρόβλεψη του meteo.gr κάνει λόγο για σταδιακή βελτίωση του καιρού, ενώ από την Κυριακή η εικόνα θα είναι αρκετά καλύτερη, καθώς δεν αναμένονται καταιγίδες και φαινόμενα ανάλογης έντασης. Δυστυχώς η κακοκαιρία άφησε πίσω ένα θύμα, στην Εύβοια, και κατεστραμμένες περιουσίες. Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από την Αττική τις προηγούμενες μέρες, με το πλημμυρισμένο λεωφορείο στην Ποσειδώνος και τη «γέφυρα θρανίων» σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου είχαν εγκλωβιστεί μαθητές. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από Κέρκυρα, Ιθάκη, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα. Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, εκτίμησε ότι.....«Η βροχόπτωση ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων. Είχαμε μια πολύ ισχυρή βροχόπτωση, μεγάλα ύψη βροχής τα οποία προσέγγισαν τα 150 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε “ακραίο φαινόμενο”,

δηλαδή δεν είχαμε τα ύψη βροχής των 200ων χιλιοστών, των 300ων χιλιοστών που είχαμε πριν τρία χρόνια στη Μάνδρα. Εάν αυτά τα ύψη έπεφταν στην Αττική δυστυχώς θα είχαμε πολλαπλάσιες επιπτώσεις. Αλλά όμως αυτές οι βροχοπτώσεις ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων». Είναι εμφανές ότι οι επιλογές του Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια, οδηγούν σε παράλυση κάθε φορά που έχουμε ένα, ακραίο ή μη ακραίο, καιρικό φαινόμενο. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Παρά τις προειδοποιήσεις όλων μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ελάχιστα έγιναν για υλοτόμηση και κορμοδέματα στα ενάμιση εκατομμύριο καμένα στρέμματα.
Ακόμη λιγότερα υλοποιήθηκαν για τον καθαρισμό ρεμάτων, προκειμένου να αποτραπούν οι σημερινές καταστροφές.
Αντιπλημμυρικά έργα με ολοκληρωμένες διαγωνιστικές διαδικασίες στην Αττική, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν αλλά καθυστέρησαν αδικαιολόγητα στην υλοποίηση τους.

Washington Post

Αντιπλημμυρικά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πλήρη ωριμότητα δεν δημοπρατήθηκαν. Δυστυχώς οι εικόνες προπαγάνδας, χθες, με μια μπουλντόζα να καθαρίζει ένα ρέμα τελευταίο βράδυ πριν την πρόβλεψη για έλευση της κακοκαιρίας και τα γνωστά μηνύματα του 112, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε την ανοργανωσιά αντιμετώπισης, ούτε την πλήρη διάλυση των δημόσιων και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών, ούτε τα αντιπλημμυρικά έργα, ούτε τον καθαρισμό ρεμάτων, ούτε την συντήρηση των δικτύων. Οι εξαγγελίες της....''επιτελικής κυβέρνησης'' Μητσοτάκη, του 2019, του 2020 και του 2021 για αντιπλημμυρικά έργα ήταν και έμειναν λόγια. Δύο χρόνια απόλυτης ακινησίας και ανοργανωσιάς έχουν τα δραματικά αποτελέσματα που βιώνουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: