Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ !!! [ video ]

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιείται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν φορά μάσκες παρά τις συστάσεις.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι πιστοί έχουν αψηφήσει τα covid μέτρα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συνωστίζονται, ενώ νωρίτερα ασπάστηκαν τις εικόνες χωρίς να φέρουν την υποχρεωτική μάσκα προστασίας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι εικόνες και η κάρα του Αγίου Δημητρίου τοποθετήθηκαν σε οχήματα του στρατού και με κάθε επισημότητα, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η λιτάνευση από την οδό Αγίου Δημητρίου όπου μέσω της οδού Βενιζέλου εισήλθε στην οδό Ολύμπου με προορισμό την επιστροφή στον Ιερό Ναό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των πιστών, παρότι υπάρχει ισχυρή σύσταση από την πολιτεία και τους ειδικούς, δεν φορούν μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού ενώ σε διάφορα σημεία παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή ξυπνώντας μνήμες από τις περσινές εικόνες που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο της πόλης και οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Πάμε δυνατά λοιπόν για 16.000 νεκρούς και φέτος δεν θα κάνουν απ' ότι λένε λοκντάουν. Καλά για γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΣΥ, δωρεάν τεστ, πραγματική καμπάνια εμβολιασμού, μέσα μαζικής μεταφοράς και τέτοια πράγματα δεν το συζητάμε καν.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: