Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΓΙΑ 2000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ !!! [ video ]

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η επανεκπαίδευση των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπως εξήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και τον θάνατο του νεαρού Ρομά από τα πυρά αστυνομικών.
H μετεκπαίδευση των αστυνομικών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Μαθήματα ποινικού δικαίου
κανόνες αστυνομικής λειτουργίας και χρήσης όπλων, αλλά και ρατσισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αφορούν ειδικά δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά, μέχρι μαθήματα συμπεριφοράς, ιδιαίτερα απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες
διαχείριση θυμού
διαχείριση βίας και ειδικών θεμάτων ψυχολογίας και επικοινωνίας.
Στη μετεκπαίδευση θα συμμετάσχει το σύνολο των αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δηλαδή 2.000 άτομα.
Οι εκπαιδευόμενοι θα υποβάλλονται σε αξιολόγηση και γραπτές εξετάσεις και όποιος αποτύχει θα κρίνεται μετεξεταστέος και θα επαναλαμβάνει μαθήματα και τεστ, μέχρι να περάσει
Η μετεκπαίδευση θα έχει δύο σκέλη, το θεωρητικό και το πρακτικό:
Στην πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνονται κυρίως μαθήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρήση των όπλων, τεχνικές σύλληψης, σωματικές έρευνες, μπλόκα, καταδιώξεις και εξομοίωση ένοπλων συμπλοκών, καθώς και πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης.
Στα μαθήματα της θεωρητικής εκπαίδευσης, περιλαμβάνονται κανόνες του Ποινικού Δικαίου, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την άμυνα, υπέρβαση της άμυνας, τους κανόνες σύλληψης, τους νόμους και τις αποφάσεις που διέπουν τα παραπάνω θέματα, κ.λπ.
Το κεφάλαιο «Ανθρώπινα δικαιώματα- Ρατσισμός- Ξενοφοβία- Διεθνής Προστασία», περιλαμβάνει ενότητες όπως:
η αξία του ανθρώπου και το δικαίωμα της ζωής, η αρχή της ισότητας
η προσωπική ελευθερία και ασφάλεια
η απαγόρευση των βασανιστηρίων
η θρησκευτική ελευθερία
η ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι
το άσυλο κατοικίας και η προστασία της ιδιοκτησίας
αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας
δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά.
Η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει και θέματα ψυχολογίας, όπως η δυναμική της ομάδας, ο έλεγχος της ομάδας, η διαχείριση του εργασιακού στρες, η διαχείριση του θυμού και της βίας και το μετατραυματικό στρες.
Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μαθήματα που αφορούν στην επαγγελματική αγωγή, κανόνες δεοντολογίας και στοιχεία επικοινωνίας...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: