Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ 2021 ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΑΔΙΚΑ !!! [ video ]

Σε μία συνέντευξη που με τη βοήθεια του δημοσιογράφου έλαβε τις διαστάσεις αποτίμησης της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας ωσάν αυτή να έφτασε το τέλος της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο αφήγημα της πλήρους επιτυχίας αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τόσο στα πεδία του ΕΣΥ, του εμβολιαστικού προγράμματος, την στρατηγική του testing, τα lockdown, αλλά και το άνοιγμα των σχολείων. Με έντονο προεκλογικό άρωμα η υπόσχεση για τον κατώτατο μισθό και η ρητορική του για άλλα ζητήματα, παρότι ο ίδιος επέμεινε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε για πολλοστή φορά, την αποκλιμάκωση της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης, τόνισε πως «θα σπάσουμε αυγά και θα κάνουμε αλλαγές στο σύστημα υγείας» και χαρακτήρισε «σημαντικό όπλο» τα αντιικά χάπια, η πλατφόρμα για τα οποία ανοίγει σήμερα Παρασκευή (14/1). ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΤΑ PCR             Για τους εμβολιασμούς, μίλησε για μία τεχνολογικά άψογη διαδικασία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο για να προσθέσει ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε και το όπλο της υποχρεωτικότητας - «ήμασταν μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που το έκαναν», ανέφερε. για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα, ειδικά τώρα, που φαίνεται ότι η πανδημία τείνει να υποχωρήσει. Κατάφερε ξανά να αποδείξει πως ο ίδιος και τα κυβερνητικά στελέχη διαχειρίζονται την πανδημία με καθαρά πολιτικά κριτήρια, όταν στο άκουσμα της ερώτησης για τους 16.000 συμπολίτες μας που χάθηκαν από κορωνοϊό το 2021, ο Πρωθυπουργός τα μέτρησε λες κι είναι… στραγάλια, τα έβαλε κάτω, τα ζύγισε και αποφάσισε πως «σώσαμε τον τουρισμό» κι όλα καλά! "Είμαστε χειρότερα μόνο ως προς τους νεκρούς". Σε όλους τους άλλους τομείς, ίσως ήταν η πιο αποτελεσματική κυβέρνηση του πλανήτη. Αυτή ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας. Ζούμε το αδιανόητο. Κυβερνάει ένας άνθρωπος που όταν στην χτεσινή του συνέντευξη ρωτήθηκε για το θανατικό που έχει επιφέρει η πανδημία και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, εκείνος απάντησε ότι το ’21 τα πήγαμε καλά με εξαίρεση… τους νεκρούς! Με… εξαίρεση τους νεκρούς!!!

Διαβάστε:

Κυριάκος Μητσοτάκης: '' Όμως, θα ζητήσω να πάρουμε μία μικρή απόσταση από τα γεγονότα και να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με το πού ήμασταν πριν από ένα χρόνο''.

Νίκος Χατζηνικολάου: ''Πάντως, το 2021 σε σχέση με το 2020, ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς''.

Κυριάκος Μητσοτάκης: ''Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως (…). Ταυτόχρονα κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή. Δεν κάναμε lockdown. Σώσαμε τον τουρισμό. Και είχαμε και μία ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή…''.

Η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σοκαριστική και όσοι παρακολουθούσαν ζωντανά τη συνέντευξη πάγωσαν. Γιατί είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο για έναν πρωθυπουργό μιας χώρας να απαντά για τους νεκρούς πανηγυρίζοντας για τη σωτηρία του τουρισμού, για το γεγονός ότι δεν έκλεισε η οικονομία και δεν έγινε lockdown. Η απουσία ενσυναίσθησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι γνωστή τοις πάσι, όμως, εδώ μιλάμε μόνο γι’ αυτό. Μιλάμε για πολιτική επιλογή, καθώς ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας, μπαίνει από το Μαξίμου στη ζυγαριά με τον τουρισμό και τα ανοικτά καταστήματα. Εδώ μιλάμε για την αδιανόητη – και πλέον ομολογημένη – πολιτική επιλογή, ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας να μπαίνει από το Μαξίμου στη ζυγαριά με οτιδήποτε άλλο, από τον τουρισμό μέχρι τα ανοικτά νυχάδικα, και....να κερδίζουν τα νυχάδικα.

Οι σοβαροί πολίτες μιας σοβαρής χώρας, έπειτα από αυτήν την κυνική ομολογία, θα κυνηγούσαν τους κυβερνητικούς πολιτευτές (στην καλύτερη) με σάπια φρούτα ανά χείρας. Θα ζητούσαν τον λόγο, με οργή και αγανάκτηση, ποιος και γιατί έδωσε το δικαίωμα στους κυβερνώντες να υποτιμούν τόσο την αξία της ανθρώπινης ζωής. Αλλά μάλλον δεν ζούμε σε μια σοβαρή χώρα με σοβαρούς πολίτες. Αγγίζουμε τους 22.000 θανάτους συνολικά, θα τους ξεπεράσουμε εύκολα και γρήγορα και η ανοδική αυτή πορεία θα συνεχιστεί. Συνηθίσαμε να πεθαίνουν αβέρτα άνθρωποι γύρω μας, και αυτή τη συνήθεια την εκμεταλλεύεται ο πολιτικός και ηθικός απατεώνας που κυβερνά, εκτοξεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα κυνικότατες ομολογίες και ανερυθρίαστα ψέματα....

Ντρέπεται και η ντροπή....

Δεν υπάρχουν σχόλια: