Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ''ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ'' ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ !!! [ video ]

Στην Πάτρα βρέθηκε χθές η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", όπου είχε συναντήσεις με υγειονομικούς φορείς της περιοχής. Την υποδέχθηκαν δε, θερμά με συνθήματα και πανό  εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, αλλά και για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Εξάλλου το ίδιο βράδυ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, είχε μυστική συνάντηση με 12 βουλευτές - γιατρούς της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο σε νοσοκομεία». Η μυστική διαβούλευση έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετείχαν οι 12 βουλευτές της ΝΔ και μάλιστα χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση λες και επρόκειτο για συνάντηση η οποία δεν έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας.

Η Μίνα Γκάγκα στη μυστική διαβούλευση παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου για τα δημόσια νοσοκομεία το οποίο στηρίζεται στο λεγόμενο σύστημα «hub and spoke», δηλαδή το σύστημα «κόμβου και ακτίνας». Σύμφωνα με το σχέδιο το νοσοκομείο «Κόμβου» θα παρέχει όλες τις ιατρικές υπηρεσίες, θα έχει υψηλή χρηματοδότηση και προηγμένη ιατρική τεχνολογία. Το νοσοκομείο αυτό θα διασυνδέεται με τα λεγόμενα νοσοκομεία «Ακτίνες» τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Με πιο απλά λόγια, τα περιφερειακά νοσοκομεία αντί να ενισχυθούν, θα υποβιβαστούν σε Κέντρα Υγείας και θα εξυπηρετούν επί της ουσίας τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η υγειονομική τραγωδία στη χώρα και την ώρα που το κλίμα στο ΕΣΥ είναι πολύ βαρύ επειδή το προσωπικό του δίνει μια άνιση μάχη με πολύ λιγότερες δυνάμεις, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, κάνουν ότι μπορούν για να υπονομεύσουν το ηθικό των ανθρώπων και να στείλουν μήνυμα απαξίωσης και διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης. Πριν καν λήξει η υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας
σπεύδουν να δρομολογήσουν το αρχικό νεοφιλελεύθερο σχέδιο τους για τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και τη δημιουργία ''ζωτικού χώρου'' για την αγορά. Μόνο που το δίδαγμα της πανδημίας είναι η ανάγκη γενναίων επενδύσεων στα δημόσια συστήματα Υγείας και στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από αυτά που κάνει μια κυβέρνηση ιδεοληπτική, που ταυτόχρονα υπηρετεί πιστά τους επιχειρηματίες υγείας.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός το είχε πει σαφώς από τον Ιούλιο του 2021:

«Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων» είχε πει ο πρωθυπουργός. Κατά τ' άλλα αν δέν το μάθατε, ήρθαν τα Rafale......

Δεν υπάρχουν σχόλια: