Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΤΡΑ : ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ'' ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ !!! [ video ]

Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί δεν θέλουν να …στεναχωρήσουν την Κυβέρνηση και ξεκίνησαν πόλεμο κατά του Δημάρχου, ο οποίος επισκέπτεται γειτονιές και ξεσηκώνει κόσμο για την πορεία.
Την ώρα που ο Πελετίδης πραγματοποιεί σε γειτονιές λαικές συνελεύσεις και ενημερώνει τους Πατρινούς για τη σημασία της κινητοποίησης στην Αθήνα για χρόνια αιτήματα της πόλης, η αντιπολίτευση στο δήμο καθώς και πολιτικές δυνάμεις δηλώνουν την αντίθεσή τους με αυτή τη διεκδίκηση και εγκαλούν το Δήμαρχο για την απόφασή του.
Βροχή πέφτουν οι ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που εκφράζουν άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και κομματικών επιτελείων να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση.
Όχι μόνο δεν στηρίζουν, αλλά θα κάνουν – όπως δηλώνουν – ενέργειες ώστε να ματαιωθεί η μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα στο Σύνταγμα.
Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η κινητοποίηση.
Υπάρχουν παρατάξεις, οι οποίες από τώρα δηλώνουν πως θα ψηφίσουν κατά και δεν θα εγκρίνουν τα έξοδα μετακίνησης, ενώ λένε πως....θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η πορεία δίχως τη δική τους έγκριση.
Γιατί αυτή η στάση ;
Τι φοβούνται από μια κινητοποίηση;
Μια δικαιολογία που προτάσσουν είναι ότι τα αιτήματα δεν έχουν σχέση με το δήμο και αυτό το πάνε ακόμα πιο πέρα λέγοντας ''τα περισσότερα αιτήματα είναι του ΚΚΕ''!
Βέβαια, συμβαίνει όλα τα αιτήματα να είναι τοπικού ενδιαφέροντος . Το διεκδικητικό πλαίσιο του δήμου, είναι:
Υπογειοποίηση του τρένου ώστε να μην διχοτομηθεί η πόλη.
Να παραχωρηθεί στο δήμο ο πρώην σκουπιδότοπος της πόλης, στο Ρηγανόκαμπο, περίπου 140 στρ. για να δημιουργηθεί πάρκο και να μην δοθεί σε ιδιώτες που θέλει το ΤΑΙΠΕΔ.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στο δήμο, ο οποίος έχει 1000 οργανικές θέσεις κενές.
Να αποδοθεί στο δήμο η νόμιμη κρατική χρηματοδότηση, που είναι 91 εκ. αλλά για το 2021 έλαβε μόνο 23 εκ. αν και η μισθοδοσία του προσωπικού ανέρχεται σε 32 εκ.
Να μην κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν ληστρικούς λογαριασμούς.
Επίσης, ο δήμος ζητάει να ληφθούν μέτρα για τα Νοσοκομεία της πόλης που βρίσκονται υπό κατάρρευση, για τους 35.000 άνεργους της πόλης, για την ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια που επηρεάζουν αρνητικά υπηρεσίες του δήμου, για το τέλος ταφής απορριμμάτων (επιβάλλεται πρόστιμο).
Ποια, λοιπόν, από τα παραπάνω αιτήματα δεν αφορούν το δήμο και τους δημότες, όπως λέει η αντιπολίτευση;
Φυσικά, όλα τα αιτήματα είναι που συζητούνται για χρόνια στην πόλη, οι κυβερνήσεις αρνούνται να τα ικανοποιήσουν και οι τοπικοί υποστηρικτές τους ντρέπονται για όσα ακούνε από τον Πελετίδη, ο οποίος θέλει να τα φωνάξει και στη βουλή.
Τώρα που έρχονται τα ''πολλά λεφτά για ξεζούμισμα'' εμείς θα πάμε πορεία στην Αθήνα, ρε Πελετίδη;
Δεν άκουσες τι είπε ο Φωτήλας;
Έρχεται πολύ χρήμα!
Εμείς θα λείπουμε από το ξεζούμισμα;
Το άλλο που είπε τ΄άκουσες;
''Θα βρούμε έναν άλλον για δήμαρχο, ας είναι όποιος θέλει''.
Σωστά. Τόσες εκκλησίες έχει η Πάτρα δεν θα βρεθεί ένας καλός χριστιανός να κάνει το δήμαρχο;
Πάντως, παρά τις πιέσεις και τις απειλές, η απάντηση του Πελετίδη προς τους επικριτές του, είναι ''ραντεβού στο Σύνταγμα''....
Ρεπόρτερ


Δεν υπάρχουν σχόλια: