Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΕΛΛΗΝΟ'Ι'ΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΚΟΜΑ 17 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ !!! [ video ]

Με ναυτικό αποκλεισμό από τον Κόλπο απειλεί η Τεχεράνη την Αθήνα, μετά την κατάσχεση με συντονισμό από Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην Κάρυστο, ενός πλοίου υπό ιρανική σημαία και τους Ιρανούς να απαντούν σήμερα με την κατάληψη δύο τάνκερ εταιρειών ελληνικών συμφερόντων,

Οι Φρουροί της Επανάστασης  μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Telegram τονίζουν τα εξής:

«Υπάρχουν επίσης άλλα 17 ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο, τα οποία θα μπορούσαν να κατασχεθούν εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις της … Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα για το ιρανικό πετρελαιοφόρο το συντομότερο δυνατό».

Η Τεχεράνη αποδίδει ευθύνη για την εξέλιξη στην ελληνική πλευρά θεωρώντας ότι η Αθήνα επέτρεψε την νηοψία και την κατάσχεση του σκάφους.Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν στο Αιγαίο το φορτίο του πετρελαιοφόρου Pegas - ΤΑ ΝΕΑ Την κατάληψη του ιρανικού πλοίου από Αμερικανούς την αποκάλυψε η Jerusalem Post. Ουσιαστικά πρόκειται για αντίποινα του Ιράν για την απάντληση ιρανικού πετρελαίου από ρωσικό πλοίο που δεσμεύτηκε στις ελληνικές ακτές. Το δεξαμενόπλοιο «Pegas» ή «Lana» δεσμεύτηκε από τις ελληνικές αρχές και κατέπλευσε στον κόλπο της Καρύστου τη 14η Απριλίου από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας, μεταφέροντας στις δεξαμενές του πάνω από 100.000 τόνους πετρελαίου.

Αρχικά, το δεξαμενόπλοιο δεσμεύθηκε με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα, με το επιχείρημα ότι ανήκε στη ρωσική Promsvyazbank. Πρόκειται για μία από τις τράπεζες της Ρωσίας εναντίον της οποίας έχουν τεθεί σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Μεσολάβησαν μερικά εικοσιτετράωρα έως ότου αποσαφηνιστεί ότι τη 17η Μαρτίου, δηλαδή πριν από τον κατάπλου του σε ελληνικό λιμάνι, το πλοίο είχε μεταβιβαστεί στην Transmorflot, που ναι μεν έχει την έδρα της στη Ρωσία, αλλά δεν συγκαταλέγεται στις εταιρείες που υπόκεινται σε οικονομικές κυρώσεις.

Η Αρχή ήρε την απόφαση δέσμευσης, ωστόσο, το πλοίο παρέμεινε στο αγκυροβόλιο της Καρύστου, κατόπιν παρέμβασης των ΗΠΑ. Αυτό συνέβη γιατί το «Pegas» ή «Lana» βρισκόταν ήδη από το καλοκαίρι του 2021 στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ για μεταφορά ιρανικού πετρελαίου.

Μάλιστα οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Lloyd’s, αποφάσισαν να αντλήσουν όλο το πετρέλαιο από το πλοίο και να το μεταφέρουν στις ΗΠΑ. Για αυτό το σκοπό ναύλωσαν δεξαμενόπλοιο ελληνικής ιδιοκτησίας, που σύμφωνα με τις πληροφορίας ελέγχεται από τον Γιώργο Προκοπίου.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: