Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

ΠΑΤΡΑ : ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙ - ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6 Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ !!!

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου του Ρίου συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πλατάνι και στα γειτονικά χωριά του Δήμου μας.
Διοργανωτές της συγκέντρωσης είναι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, οι Τοπικές Κοινότητες Πλατανίου, Αγίου Βασιλείου, Αραχωβιτίκων, Αργυράς, Δρεπάνου, Άνω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Σελλών και Ψαθοπύργου, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πλατανίου, Τσελεΐκων, Αραχωβιτίκων, Αγίου Βασιλείου.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκπρόσωπος των Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Δηλώνουμε πως δεν θα αποδεχτούμε παθητικά την πολιτική που έχουν εφαρμόσει όλες οι ως σήμερα κυβερνήσεις, με στόχο την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ ταυτόχρονα βυθίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια.
Δεν θα ανεχτούμε, να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες μέσα στα χωριά του Δήμου μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον.
Καλούμε το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση, να συμμετέχει στον αγώνα για την προστασία της υγείας του και του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προβλέπεται η εγκατάσταση στη θέση «Περιστερόβραχος» Πλατανίου, δυο τεράστιου μεγέθους ανεμογεννητριών, με πάνω από 150μ. ύψος περίπου 1200 μέτρα από τους οικισμούς των Τσελεΐκων και Αγίου Βασιλείου και η μετέπειτα εγκατάσταση άλλων 20 περίπου μέχρι τον Ερινεό. Ο Δήμος Πατρέων γνωμοδότησε αρνητικά, ενώ η ''προφορική δέσμευση'' και της Περιφέρειας κινείται στην ίδια κατεύθυνση.
Ομως, οι τελικές αποφάσεις ξεφεύγουν από την αρμοδιότητά τους, ως εκ τούτου οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σχηματίσουν ένα μέτωπο αντίδρασης στο σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο. Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικές οι παρατάξεις, «Πρωτεύουσα Ξανά» (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ), «Πάτρα Ενωμένη» (Ν.Δ.), «Ώρα Πατρών» (ΣΥΡΙΖΑ) και το «ακομμάτιστο» δεκανίκι τους «Σπιράλ», λειτουργώντας ως ενιαία παράταξη, «ένα σώμα μια ψυχή», ψήφισαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, ''ΥΠΕΡ'' της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, 1.200 μέτρα από την Τοπική Κοινότητα Πλατανίου. Κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια των κατοίκων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: