Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ !!! [ video ]

Τελικά η Μεγάλη Βρετανία θα εκδώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. Η υπουργός Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας Πρίτι Πατέλ ενέκρινε την έκδοση του ιδρυτή του, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή που μπορεί να φτάσει τα 175 χρόνια.
Η απόφαση συνιστά ένα πρωτοφανές πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου, το δικαιώμα των πολιτών να μαθαίνουν την αλήθεια, στην ίδια τη δημοκρατία. Πρόκειται για ένα τεράστιο ηθικό και δικαστικό σκάνδαλο.Τζούλιαν Ασάνζ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ιδρυτή του Wikileaks Ο Ασάνζ κινδυνεύει να περάσει την υπόλοιπη ζωή στη φυλακή γιατί έκανε το καθήκον του ως πολίτης και δημοσιογράφος, αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ζούμε την εξωφρενική κατάσταση όπου δεν διώκονται αυτοί που διέπραξαν τα εγκλήματα, αλλά αυτός που τα αποκάλυψε.
Το να λες την αλήθεια δεν αποτελεί μόνο επαναστατική πράξη. Έχει και βαρύτατο τίμημα. Δικτάτορες και απολυταρχικά καθεστώτα παρακολουθούν από πολύ κοντά τη στάση των ΗΠΑ και της Βρετανίας απέναντι στον Ασάνζ και άλλους όμοιους του. Γιατί τους δίδεται η ευκαιρία να υποβαθμίσουν ως διπλή ηθική την κριτική της Δύσης για την κατάσταση στον τύπο των δικών τους χωρών.Ο Τζούλιαν Ασάνζ υπέστη μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο σε βρετανική φυλακή Εάν οι ΗΠΑ και οι δυτικές δημοκρατίες θέλουν να δείξουν ότι προστατεύουν την ελευθερία του τύπου και να γίνουν πιστευτές, τότε θα πρέπει να σταματήσουν να προσφέρουν με τη δίωξη Ασάνζ παράδειγμα δίωξης δημοσιογράφων που τηρούν κριτική στάση. Η άρνηση να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση λόγω των κακών συνθηκών κράτησης αποτελεί ένα σκάνδαλο από πλευράς κράτους δικαίου και ανθρωπισμού. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία συνεργάζονται στη διασυνοριακή καταστολή συγκεκριμένων ατόμων. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκθέτουν άλλες χώρες, αλλά υπόκεινται σε αυστηρή τιμωρία αν εκθέτουν τις ΗΠΑ......Το χρέος μας στον Τζούλιαν Ασάνζ | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: