Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

ΤΟ ''ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ'' ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε. !!! [ video ]

Τρία χρόνια τώρα κυβέρνηση και πρωθυπουργός μας έχουν συνηθίσει στο ψέμα και στην υποκρισία. Και μάλιστα σε ένα ψέμα και σε μια υποκρισία από τα οποία κατά σατανική σύμπτωση, πάντα ωφελούνται οι ίδιοι. Ποιος λοιπόν σήμερα πιστεύει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που κατ’ επανάληψη συνελήφθησαν να ψεύδονται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας; Μια σκοπιμότητα άλλοτε εγκληματική, αφού κόστισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και άλλοτε συκοφαντική, αφού είχε ως σκοπό να δολοφονήσει το ήθος και τους χαρακτήρες στελεχών της αντιπολίτευσης.
Ποιος συνεπώς σήμερα πιστεύει έναν πρωθυπουργό που διαψεύδει τα σενάρια που το ίδιο το περιβάλλον του και ο φιλοκυβερνητικός τύπος διακινούσαν μέχρι χτες, σχετικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών; Ποιος δηλαδή σήμερα πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός, που μέχρι χτες ανακοίνωνε κάθε μέρα και έναν υποψήφιο στους εκλογικούς καταλόγους της ΝΔ, ξαφνικά άλλαξε γνώμη γιατί σκέφτηκε την ευθύνη του απέναντι σε μια χώρα που εξ αιτίας της δικής του πολιτικής αντιμετωπίζει σοβαρά εθνικά και οικονομικά προβλήματα;
Ποιος πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων και της ακρίβειας από αυτά που πήραν οι εταίροι μας στην Ευρώπη, εκτός από επιδοτήσεις που τελικά καταλήγουν στα ταμεία των κερδοσκόπων της ενέργειας, ξαφνικά σκέφτηκε το καλό των πολιτών και την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας το δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας; Και ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι είναι απλή σύμπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα λέει αυτά ακριβώς τη στιγμή που τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αποκαλύπτουν τη μεγάλη ανατροπή;
Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα ''παρακολουθήσουν''. Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους ''καταραμένους του Έβρου'', που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ''ανύπαρκτους'', ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του.
Η αλήθεια είναι ότι αν η χώρα έχει μια ελπίδα να επιβιώσει το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, αυτή είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι αυτό γιατί ο χειμώνας αν θα είναι μια φορά δύσκολος για όλους εμάς λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού, για εκείνον και την κυβέρνησή του θα είναι πολύ περισσότερο, εν μέσω κακής οικονομικής κατάστασης στη χώρα και γενικής δυσφορίας και δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι έχει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και όχι μόνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν γνώριζε καλά καλά ποιο είναι το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη και που δεν είχε δει ποτέ τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν γνώριζε όχι μόνο για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά μεταξύ άλλων ούτε για την αναβάθμιση προσώπων που είχε εκδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τραγωδία στο Μάτι, ούτε πώς συνδέεται η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ με την αυξημένη θνησιμότητα,
ούτε για τη μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα στην οποία αναφερόταν ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα, παρά μάλιστα το γεγονός ότι ο Θ. Λύτρας είχε δηλώσει ότι είχα παραδώσει την εν λόγω μελέτη μήνες πριν στην κυβέρνηση και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο.

Πολλά φαίνεται ότι είναι τελικά αυτά τα οποία δεν γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…..

Αναφορικά με το....''φαινόμενο'' Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναγκαίο να επανακαθορίσουμε τις βασικές έννοιες όπως τις έχουμε αποδεχτεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτεύεται αλλά πολιτικός δεν είναι, έχει αναδειχθεί δημοκρατικά στην θέση του πρωθυπουργού αλλά ως πρωθυπουργός δεν ενήργησε ούτε μια στιγμή.

Ούτε καλός, ούτε κακός, ούτε μέτριος, ως πρωθυπουργός μπορεί να χαρακτηριστεί, γιατί με κανένα μέτρο δεν είναι πρωθυπουργός. Μπορεί ωστόσο και θα ήταν το ορθό, να κριθεί ως μεσίτης, μεταπράτης, έμπορος, dealer, αργυραμοιβός, σαράφης, μεγαλομπακάλης ή γερολαδάς.

Χρησιμοποιεί το πρωθυπουργιλίκι για να κλείνει δουλειές, τα δημόσια έσοδα για το διαφημιστικό του τμήμα, τους κοινοτικούς πόρους για κεφάλαιο κίνησης των ''επενδυτών'' φίλων του, τις τράπεζες για να κουρεύουν τα δάνεια των κολλητών του, την δικαιοσύνη για τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και τις νομιμοποιήσεις των «παρατυπιών» τους, τους διεθνείς πολιτικούς του φίλους για να βρίσκουν δουλειά τα παιδιά του, τα στρατιωτικά ελικόπτερα για τις διακοπές του και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να βλέπει τους συγγενείς στα ξένα όταν ξεκλέβει χρόνο από τις επιχειρηματικές επαφές του.

Το Μαχίμου έγινε Α.Ε. και το υπουργικό συμβούλιο το Δ.Σ. της Μαξίμου Α.Ε.
Με αφορμή τα τελευταία συμβάντα με τους πρόσφυγες στην νησίδα του Έβρου, με το νεκρό κοριτσάκι στην αγκαλιά της μάνας της άταφο και μέσα στα νερά του ποταμού, κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τον Κυριάκο ως τύραννο Κρέοντα. Μέγα λάθος.

Ο Κρέοντας κατά τον ποιητή Σοφοκλή ήταν μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα που δεν υπάκουε σε ηθικούς και άγραφους νόμους αλλά επέβαλε την δική του αντίληψη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στο τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα έκλεισε ερμητικά τα μάτια, αμφισβήτησε ακόμα και την Ελληνικότητα της νησίδας, έβαλε τα «παπαγαλάκια» του να αμφισβητούν την ύπαρξη προσφύγων στην περιοχή μιλώντας για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και στην συνέχεια για δήθεν νεκρό κοριτσάκι. Μέχρι αναφορά στον Άρειο Πάγο έκαναν οι Κρανιδιώτης και Τζήμερος, την οποία επικρότησε ο πρωθυπουργικός δημοσιογράφος Μπ. Παπαναγιώτου. Ο επιχειρηματίας Μητσοτάκης και ο τύραννος Κρέοντας μόνο ένα κοινό σημείο έχουν, γεννάνε και οι δύο τραγωδίες.

Γιατί στις δημοκρατίες τις κυβερνήσεις τις διατηρεί σε ισχύ η βούληση του λαού....και όχι οι επιθυμίες των πρωθυπουργών.....
 

Με στοιχεία από  k.pandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: