Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ : ΑΠΟ ΤΟ ''WATERGATE'' ΣΤΟ ''KOULISGATE''....ΕΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΡΟΜΟΣ !!! [ video ]

Άμεσα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο τύπου ''Watergate'' που στήθηκε από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παράνοια που επικρατούσε στον Λευκό Οίκο, όπως έχει επισημάνει και ο Χένρι Κίσινγκερ, καθόλη τη διάρκεια της προεδρίας Νίξον (1969-1974) ήταν υπεύθυνη για την κατάρρευση της Αμερικανικής κυβέρνησης εν ριπή οφθαλμού. Τα αποτελέσματα των εκλογών του ’73 αλλά και οι δημοσκοπήσεις της περιόδου έδειχναν πως ο Νίξον προηγούνταν με μεγάλη διαφορά και τίποτα δεν προϊδέαζε για τις μετέπειτα εξελίξεις. Οι δύο παραιτήσεις, δηλαδή αυτή του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και βέβαια του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη αποτελούν πέραν πάσης αμφιβολίας παραδοχή εγκλήματος. Μόνο που γι’ αυτό το έγκλημα κύριος υπεύθυνος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ελέγχει άμεσα τις μυστικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ και τις ενέργειές της με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουλίου 2019, μόνο μία ημέρα μετά τις εκλογές τις οποίες κέρδισε η ΝΔ. Πρόκειται δηλαδή για το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέλαβε πρωθυπουργός. Δεν «σφάζεις» στο γόνατο αυτόν που έχει αναλάβει την....''βρόμικη δουλειά'', αν δε στοχεύεις στην προσωπική σου διάσωση. Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης και πόσο ακόμα θα κρύβεται πίσω από τους ''αυτοφωράκηδες'' της κυβέρνησης. Εάν ήξερε για τις παρακολουθήσεις ο Μητσοτάκης να παραιτηθεί.....''Γιατί είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ'' !!!
Εάν δεν ήξερε για τις παρακολουθήσεις ο Μητσοτάκης να παραιτηθεί....''Γιατί είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ'' !!!
Καμία παραίτηση για χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ, καμία παραίτηση για 1,5 εκατομμύριο καμμένα στρέμματα, καμία παραίτηση για απευθείας αναθέσεις, καμία παραίτηση για Φουρθιώτη -  Λιγναδη, ΔΥΟ παραιτήσεις σε μια μέρα για το Predator.
Σκεφτείτε τι κρύβετε από πίσω........

Οι παραιτήσεις όμως του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού και του Διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, στον οποίον άλλωστε λογοδοτούσαν άμεσα τα παραπάνω πρόσωπα, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις. Πολύ περισσότερο που από τις ίδιες τις παραιτήσεις γεννιούνται νέα μεγάλα ερωτηματικά. Άλλωστε, το θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές είναι πολιτικό ζήτημα, που υπερβαίνει τα διαφορά πρόσωπα που αναλαμβάνουν το ρόλο της “Ιφιγένειας” για να κρυφτούν οι βασικές πολιτικές ευθύνες.
Όταν τέτοια φαινόμενα συνδέθηκαν είτε με το σκάνδαλο Κοσκωτά το 1989, είτε με την υπόθεση της Siemens το 2006. Αντίστοιχη είναι και η σημερινή εικόνα, όπου το ηχητικό Παππά – Μιωνή έχει συνδεθεί με την διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.  Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι αν παρά τον δημοφιλή χαρακτήρα τους, τέτοιου είδους πρακτικές συμβάλλουν με κάποιον ουσιαστικό τρόπο στην διαλεύκανση πολιτικών «μυστηρίων» που κατά καιρούς προκύπτουν. Η εμπειρία δεκαετιών, όπως προκύπτει από όσα παρατίθενται πιο πάνω, δείχνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις άφησαν πίσω τους περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις….

Ποιος σκότωσε τον Καραϊβαζ;
Τι έγινε στο Τροχαίο της Βουλής;
Τι κάνει ο Φουρθιωτης;
Ποιος παρακολουθεί τηλέφωνα;
Ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας;
Τι κουβαλούσε το Αντονοφ;
Με ποιού νόμο είναι τελικά έξω ο Λιγναδης;
Ποιος μεταφράζει και σβήνει ονόματα εγγράφων του FBI και αφού η δικαιοσύνη γνωρίζει αυτά τα ονόματα γιατί δεν κάνει τίποτα;
Γιατί τον Δεκέμβρη καταργήθηκαν επτά φορείς διαχείρισης περιοχών Natura;
.......Τελικά η Τουρκία απομονώθηκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: