Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΡΓΚΕ'Ι' ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ !!! [ video ]

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Εξοχότατοι,

Συνάδελφοι,

Όπως αντιλαμβάνομαι, η σημερινή συνεδρίαση είχε ως κίνητρο την επιδίωξη να συζητηθεί το ζήτημα της «ατιμωρησίας» στην Ουκρανία. Θεωρώ ότι αυτό είναι επίκαιρο. Ο όρος αυτός αντικατοπτρίζει πλήρως τα όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή από το 2014. Τότε, εθνικιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ανοιχτά ρωσόφοβοι και νεοναζί ήρθαν στην εξουσία εκεί λόγω ενός ένοπλου πραξικοπήματος, με άμεση υποστήριξη από τις δυτικές χώρες. Αμέσως μετά, ξεκίνησαν μια πορεία ανομίας και πλήρους παραμέλησης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών – του δικαιώματος στη ζωή, της ελευθερίας του λόγου, της πρόσβασης στην πληροφόρηση, της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας της συνείδησης και της χρήσης της μητρικής γλώσσας.

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην πλατεία Μαϊντάν τον Φεβρουάριο του 2014 παραμένουν ατιμώρητα μέχρι σήμερα. Οι ένοχοι της τερατώδους τραγωδίας στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014 δεν έχουν βρεθεί και δεν έχουν τιμωρηθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της τραγωδίας, περίπου 50 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και σκοτώθηκαν στο τοπικό Σπίτι των Συνδικάτων. Οι πολιτικές δολοφονίες των Ολέγκ Μπουζίν, Πάβελ Σερεμέτ και άλλων δημόσιων προσώπων και δημοσιογράφων ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Παρά ταύτα, γίνονται προσπάθειες να μας επιβληθεί μια εντελώς διαφορετική αφήγηση σχετικά με τη ρωσική επιθετικότητα, καθιστώντας την ως κύρια αιτία αυτών των προβλημάτων.

Κατά τη διαδικασία αυτή, αγνοείται το γεγονός ότι για πάνω από οκτώ χρόνια ο ουκρανικός στρατός και οι ένοπλοι των εθνικιστικών ομάδων, παραμένοντας ατιμώρητοι, σκοτώνουν τους κατοίκους του Ντονμπάς μόνο και μόνο επειδή αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του εγκληματικού, αιματηρού, αντισυνταγματικού πραξικοπήματος στο Κίεβο και αποφάσισαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται από το σύνταγμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος να χρησιμοποιούν ελεύθερα τη μητρική τους ρωσική γλώσσα.

Ο τότε πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε το 2015 ότι στο Ντονμπάς ζούσαν υπάνθρωποι. Ο σημερινός πρόεδρος Βολοντίμιρ (Ζ)ελένσκι δεν έχει αποστασιοποιηθεί πολύ από αυτό. Όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται για τους κατοίκους του Ντονμπάς σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο του 2021, απάντησε ότι κάποιοι είναι άνθρωποι και άλλοι είναι πλάσματα ή είδη ζώων. Αυτό είναι ένα εξέχον χαρακτηριστικό του ουκρανικού καθεστώτος, τόσο υπό τον Πέτρο Ποροσένκο όσο και υπό τον Βολοντιμίρ (Ζ)ελένσκι. Ολόκληρο το άρθρο εδώ: Λαβρόφ στο Σ.Α. του ΟΗΕ – «Τελειώσαμε με την αναμονή»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: