Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ''PHANTOM F4'' ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΡΑΒΙΔΑ !!! [ video ]

Πολεμικό αεροσκάφος τύπου Φάντομ (F-4 Phantom) κατέπεσε στις 10:30 το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι χειριστές πρόλαβαν και έκαναν χρήση του αυτόματου συστήματος εγκατάλειψης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο χειριστών στο Ιόνιο. Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή του ΓΕΑ στη μεγάλη επιχείρηση για τους δύο χειριστές του Phantom συμμετέχουν πλωτά και εναέρια μέσα. H ίδια πηγή σημειώνει πως το αεροσκάφος Phantom που κατέπεσε εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και πετούσε σε ζεύγος.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δύο χειριστές δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος ενώ πριν από λίγο φέρεται πως βρέθηκαν συντρίμμια. Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: