Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : ''Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ''. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ !!! [ video ]

«Ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θα χάσει τον πόλεμο».

Μ’ αυτά τα λόγια ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν περιέγραψε την κατάσταση στην Ουκρανία, προκαλώντας την οργή του Κιέβου. Ο Όρμπαν δέχθηκε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη, συμπεριλαμβανομένου του Rod Dreher, αρχισυντάκτη του American Conservative, ο οποίος περιέγραψε τις κύριες θέσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού:

«Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Πέρασε ο καιρός που η Ρωσία μπορούσε να κατακτήσει την Ουκρανία και να δημιουργήσει μια φιλορωσική κυβέρνηση στη χώρα. Στόχος της Ρωσίας είναι να μετατρέψει την Ουκρανία σ’ ένα ακυβέρνητο ερείπιο, ώστε η Δύση να μην μπορεί να το διεκδικήσει ως βραβείο.
Η Ουκρανία, όπως και το Αφγανιστάν, είναι μια χώρα χωρίς ανθρώπους. Η Δύση δεν καταλαβαίνει ότι ο χρόνος παίζει υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η άμεση εμπλοκή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στον πόλεμο δεν μπορεί να αποκλειστεί… Η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν αποκλείεται, ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα.
Στους πολέμους οι Ρώσοι είναι παραδοσιακά πιο αδύναμοι στην αρχή, αλλά αργότερα δεν μπορούν να σταματήσουν. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις του Όρμπαν, χαρακτηρίζοντάς τις «κατηγορηματικά απαράδεκτες». Ο Ούγγρος πρέσβης θα κληθεί στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για «ειλικρινή συνομιλία».

Πρόεδρος Κροατίας: «Είμαι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε»

Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε σήμερα ότι είναι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε και ότι θα είναι αντίθετος όσο βρίσκεται σε αυτή τη θέση. «Αρκετά με την επέκταση του ΝΑΤΟ. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι μια εικονική επίθεση. Ως πρόεδρος, θα είμαι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε», είπε ο Μιλάνοβιτς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Ποζέγκα.
«Νομίζω ότι αυτός που υποστηρίζει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο και το συμφέρον της Κροατίας. Επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ, κάποιος μπορεί να στείλει τους ανθρώπους μας εκεί αύριο. Ο Πούτιν είναι άντρας σε μεγάλη ηλικία, μια μέρα θα φύγει. Η Ρωσία δεν θα φύγει. Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε: φτάνει πια, πού είναι το τέλος για το ΝΑΤΟ».       

Βουλγαρία: Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία οδηγεί σε παγκόσμια σύγκρουση – Ρίχνουμε βενζίνη στη φωτιά

Η προμήθεια όπλων στο Κίεβο σημαίνει ότι επιχειρούμε να σβήσουμε τη φωτιά με βενζίνη και να πρέπει να αποδεχθούμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί πολύ, επισήμανε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ο Βούλγαρος πρόεδρος Rumen Radev δήλωσε ότι η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση και προέτρεψε να μην αποστέλλονται όπλα αλλά να επιδιωχθεί ειρηνική επίλυση της διένεξης.

Ο βούλγαρος πολιτικός διατύπωσε την παραπάνω άποψη το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 σε συνέντευξή του στο Darik Radio.
Οι παραδόσεις όπλων «σημαίνουν συμφωνία με τη θέση» ότι η σύγκρουση «πρέπει να διεξαχθεί μέχρι την πλήρη ήττα της μιας πλευράς», σημείωσε ο πολιτικός. Πρόσθεσε ότι η πιο σημαντική αξία είναι η ειρήνη και η ανθρώπινη ζωή. Και η προμήθεια όπλων στο Κίεβο σημαίνε ιότι επιχειρουμε να σβήσουμε τη φωτιά με βενζίνη και να αναγνωρίσουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί πολύ, σημείωσε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: