Μετά από μακρά νοσηλεία και σοβαρά προβλήματα υγείας ο έκπτωτος Βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ κατέληξε το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Υγεία, όπου και νοσηλευόταν. Ο θάνατός του βύθισε την οικογένεια Γλύξμπουργκ στη θλίψη και ταυτόχρονα άνοιξε ένα κύκλο συζητήσεων και αποφάσεων σχετικά με την κηδεία του. Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ επιθυμεί η κηδεία να τελεστεί με τιμές αρχηγού κράτους, που σημαίνει να προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα και όλα όσα προβλέπει το συγκεκριμένο τελετουργικό. Επιμένει, μάλιστα, ότι δικαιούνται κηδεία δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, καθώς υπήρξε αρχηγός του Ελληνικού κράτους. Το Πολίτευμα, ωστόσο, έχει αλλάξει μετά το δημοψήφισμα του 1974, ενώ ο ίδιος δεν διαθέτει Ελληνική υπηκοότητα, πέρα από δανέζικο διαβατήριο χρονολογίας του 1983. Για χρόνια μετά το δημοψήφισμα και την κατάργηση της μοναρχίας στη χώρα, ο ίδιος δεν έδειχνε να έχει συμβιβαστεί. Οι δηλώσεις του, από το Λονδίνο για τη βασιλική περιουσία και όχι μόνο, προκαλούσαν κατά διαστήματα αντιδράσεις και τάραζαν τα λιμνάζοντα νερά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για 20 και πλέον χρόνια υποστήριζε πως ζούσε εξόριστος αφού όπως έλεγε η Ελληνική δημοκρατία δεν του επέτρεπε να επιστέψει. Ο γιος του Νικόλαος πάντως είχε δώσει μια άλλη εκδοχή στο CNN. Μετά το δημοψήφισμα ο Κωνσταντίνος παρέμεινε στο εξωτερικό αποφεύγοντας να επιστρέψει στην Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1981. Οι διαφορές του με το Ελληνικό κράτος για την πρώην βασιλική περιουσία των τριών κτημάτων του, δηλαδή το Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, το Κτήμα Τατοΐου, και το Κτήμα Πολυδενδρίου στην Αγιά Λάρισας οδήγησαν τελικά στα δικαστήρια. Στράφηκε κατά του Ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ.Τελικά, με απόφαση του δικαστηρίου έλαβε ως αποζημίωση 13,7 εκατομμύρια ευρώ. Το 1981 ο θάνατος της μητέρας του Φρειδερίκης και η ταφή της στο Τατόι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα της τότε εποχής για μέρες. Στις 12 εκείνου του Φλεβάρη ο έκπτωτος μονάρχης έσκυβε για να φιλήσει το χώμα που αναπαύονταν οι πρόγονοί του. Μια μέρα όπως έλεγε τότε θα ερχόταν η στιγμή και για εκείνον. Με μια σειρά από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, να κάνουν λόγο για συζητήσεις των παιδιών του, με εκπροσώπους της πολιτείας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως επισημαίνουν κύκλοι από το περιβάλλον του έκπτωτου μονάρχη. Το πολίτευμα πάντως άλλαξε το 1974, με τον Κωνσταντίνο να ΜΗΝ διαθέτει την Ελληνική υπηκοότητα. Και για να τελειώνουμε. Ο Γλίξμπουργκ ως Δανός πέθανε, όχι Έλληνας. Δεν ήταν ποτέ Έλληνας.
Ανέτρεψε μία εκλεγμένη κυβέρνηση, προξένησε και όρκισε μία δικτατορία, που έφερε την εθνική καταστροφή της Κύπρου και κηρύχθηκε έκπτωτος από τον Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα. Εκτός από Εθνική προδοσία, Διχασμό, Εμφύλιο, Χούντα, φαγοπότι μπορεί κάποιος να μου πει κάτι θετικό από τους βασιλιάδες στην Ελλάδα; Τι διαφορά έχουν από τους Παττακούς και τους Παπαδόπουλους και γιατί θέλουν να τον κηδεύσουμε και επίσημα; Ευτελισμός της δημοκρατίας και χούντα είναι κι αυτό.Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ !!! [ video ]
Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θάν' καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θά' ναι το λυκόπουλο καλύτερο απ' τον λύκο
Τότε μονάχα να χαρείς: Αν θάναι ο τελευταίος.
Κ. Βάρναλης
Η διαβόητη φωτογραφία με την κυβέρνηση των χουντικών. Διακρίνονται Παπαδόπουλος, Παττακός, Κόλλιας.
Γιατί λαός με Μνήμη είναι λαός με Γνώση. Η δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά και δεν τιμά τους βιαστές της γιατί τότε προσβάλλει κι όσους θυσιάστηκαν γι' αυτή.
Μόνο ο Θεός μπορεί να συγχωρέσει τα εγκλήματα του στη δημοκρατία και τον τόπο.
Οι Έλληνες θα θυμούνται πάντα όσα υπέστησαν.... Ο έκπτωτος χαμογελαστός με τον Παττακό...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου