Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ : Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ....ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ !!! [ video ]

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Η συζήτηση για ένα θεσμό που έχει σαπίσει, έχει λήξει. Ο Κ. Γλύξμπουργκ δεν ήταν ''τέως'' βασιλιάς. Τέως βασιλιάς είναι ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, που παραιτήθηκε υπέρ του γιου του, σε πολιτειακό καθεστώς μοναρχίας. Τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Κ. Γλύξμπουργκ ήταν έκπτωτος βασιλιάς. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Τον έδιωξε με τις κλωτσιές ο Ελληνικός λαός το 1974, σε δημοψήφισμα και έβγαλε το συντριπτικό 70% που ψήφισε υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας. Αρα, δεν φέρει την ιδιότητα του «τέως». Η προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και η παρουσία τόσο του ίδιου όσο και της βασιλικής οικογένειας στην Ελληνική ιστορία έχουν ήδη κριθεί από τον Ελληνικό λαό. Πιο σημαντικό όμως και από αυτό, είναι η θέση που έχει καταλάβει το παλάτι στην συλλογική ιστορική μνήμη. Επομένως ήταν φαιδρό και μόνο το γεγονός ότι προέκυψε ζήτημα για την ταφή του Γκλύξμπουργκ δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, ζήτημα το οποίο λύθηκε ευτυχώς γρήγορα. Ναι, κατανοώ ότι αυτά είναι λεπτομέρειες για μια οικογένεια που παρασιτούσε σε βάρος της χώρας και δεν θέλει να πληρώσει ούτε για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ, όπως είναι λεπτομέρειες και για κάποιους νοσταλγούς της μοναρχίας. Κάποιοι σε λίγο θα μας καλέσουν να τιμήσουμε και την Χούντα, γιατί ''καλώς ή κακώς κυβέρνησαν την χώρα''. Υπενθυμίζεται ότι μετά το δημοψήφισμα ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ παρέμεινε στο εξωτερικό αποφεύγοντας να επιστρέψει στην Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1981. Οι διαφορές του με το Ελληνικό κράτος για την πρώην βασιλική περιουσία που όμως του είχε παραχωρηθεί ΑΝΕΞΟΔΑ από το Ελληνικό Δημόσιο και των τριών κτημάτων, δηλαδή το Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, το Κτήμα Τατοΐου, και το Κτήμα Πολυδενδρίου στην Αγιά Λάρισας οδήγησαν τελικά στα δικαστήρια. Στράφηκε κατά του Ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ.Τελικά, με απόφαση του δικαστηρίου έλαβε ως αποζημίωση 13,7 εκατομμύρια ευρώ. Το 1981 ο θάνατος της μητέρας του Φρειδερίκης και η ταφή της στο Τατόι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα της τότε εποχής για μέρες. Στις 12 εκείνου του Φλεβάρη ο έκπτωτος μονάρχης έσκυβε για να φιλήσει το χώμα που αναπαύονταν οι πρόγονοί του. Μια μέρα όπως έλεγε τότε θα ερχόταν η στιγμή και για εκείνον. Με μια σειρά από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, να κάνουν λόγο για συζητήσεις των παιδιών του, με εκπροσώπους της πολιτείας που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως επισημαίνουν κύκλοι από το περιβάλλον του έκπτωτου μονάρχη. Φαίνεται πως κάποιοι και για κάποιους λόγους, ξεχνούν ότι το πολίτευμα άλλαξε το 1974, με τον Κωνσταντίνο να ΜΗΝ διαθέτει ούτε την Ελληνική υπηκοότητα. Και για να τελειώνουμε. Ο Γλίξμπουργκ ως Δανός πέθανε, όχι Έλληνας. Δεν ήταν ποτέ Έλληνας.

Ανέτρεψε μία εκλεγμένη κυβέρνηση, προξένησε και όρκισε μία δικτατορία, που έφερε την εθνική καταστροφή της Κύπρου και κηρύχθηκε έκπτωτος από τον Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα. Ο έκπτωτος χαμογελαστός με τον Παττακό... Εκτός από το σκοτάδι του μετεμφυλιακού κράτους την Εθνική προδοσία, τον Διχασμό, τον Εμφύλιο, τη Χούντα, το φαγοπότι, το τρίγωνο Παλάτι - Κοινοβούλιο - Στρατός που γέννησε πολιτικά τέρατα, μπορεί κάποιος να μου πει κάτι θετικό από τους βασιλιάδες στην Ελλάδα; Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη συνεισφορά της οικογένειας Γκλύξμπουργκ στην Ελληνική ιστορία και το Ελληνικό κράτος. Τι διαφορά έχουν από τους Παττακούς και τους Παπαδόπουλους και γιατί θέλουν να τον κηδεύσουμε και επίσημα; Ευτελισμός της δημοκρατίας και χούντα είναι κι αυτό.
Η Φρειδερίκη στη Ναζιστική Νεολαία
Στην αρχική διαβόητη φωτογραφία με την κυβέρνηση των χουντικών. Διακρίνονται Παπαδόπουλος, Παττακός, Κόλλιας.
Γιατί λαός με Μνήμη είναι λαός με Γνώση. Η δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά και δεν τιμά τους βιαστές της γιατί τότε προσβάλλει κι όσους θυσιάστηκαν γι' αυτή.
Μόνο ο Θεός μπορεί να συγχωρέσει τα εγκλήματα του στη δημοκρατία και τον τόπο. Οι Έλληνες θα θυμούνται πάντα όσα υπέστησαν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: