Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟΣ ΚΑΙ....ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ !!! [ video ]

Ένας γάιδαρος φόρεσε τομάρι λιονταριού και τριγυρνούσε φοβίζοντας τα ζώα. Μόλις είδε μια αλεπού, προσπάθησε κι αυτή να την τρομάξει. Εκείνη όμως τον είχε ακούσει προηγουμένως να γκαρίζει, και του είπε: «Να ξέρεις πως κι εγώ θα σε φοβόμουν, αν δε σε είχα ακούσει να γκαρίζεις». Αυτά μας έλεγε ο παππούς ο Αίσωπος και η δική μας η γιαγιά συμπλήρωνε το ηθικό δίδαγμα:
“Κάποιοι αμόρφωτοι, που περνιούνται για σπουδαίοι με τον κομπασμό που δείχνουν, αποκαλύπτονται από την ίδια τους τη φλυαρία”.

Η γιαγιά συνήθιζε να φέρνει παραδείγματα από την πραγματική ζωή, με αναφορές σε υπαρκτά πρόσωπα που ταίριαζαν στο μύθο ώστε να πάρει σάρκα και οστά το παραμύθι.

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να επαναφέρει στο δημόσιο λόγο όλα τα αντι-σύριζα επιχειρήματα της προεκλογικής περιόδου του 2019, θυμηθήκαμε τον γάιδαρο και τη λεοντή του Αισώπου. Αν δεν ''γκάριζε'' ίσως να μας φόβιζε.

Δεν είναι η φλυαρία του που μας ξένισε. Την ξέραμε.
Δεν είναι ο κομπασμός του με ύφος χιλίων καρδιναλίων.
Δεν είναι ο μπαμπούλας της ακυβερνησίας που πλασάρει τελευταία.
Δεν είναι ο εμπαιγμός ότι αυτός θα τα βάλει με το βαθύ κράτος.
Αυτός, ο εκτροφέας της παρασιτικής διαπλοκής και διαφθοράς του κράτους, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει.
Δεν είναι ότι επέλεξε να εκτρέφει στον ''ζωολογικό κήπο'' του κάθε λογής ζωντανό. Κομπιναδόρους, μιζαδόρους, τρακαδόρους, τζογαδόρους, σαλταδόρους, αβανταδόρους, λουφαδόρους, κλακαδόρους και σουλατσαδόρους της ακροδεξιάς, μιντιακής, και επιχειρηματικής μαφίας.

Είναι ότι επιχειρεί να μας …φοβερίσει πάλι με το χαρτί υγείας που δε θα έχουμε - της θείας Βούλτεψη -, με τις βίδες που δεν είχανε για τους σιδηροδρόμους, με τους μπαμπούλες Πολάκη, Παππά, Βαρουφάκη που θα μας κάνουν μια χαψιά. Και εμείς χεστήκαμε από το φόβο μας!!!

Είναι πολλά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε να μην έχουμε πάρει πρέφα τη λεοντή που φοράει ο γάιδαρος. Είναι πολλά τα χρόνια ώστε να προστρέξουμε για βοήθεια όταν ο τσοπάνης φωνάζει για πολλοστή φορά ''λύκος στα πρόβατα''. Αυτός που κόμπαζε πως μέτραγε καμμένα στρέμματα όταν άλλοι μέτραγαν φέρετρα. Αυτός…

''Κι εγώ θα σε φοβόμουν αν δε σε είχα ακούσει να γκαρίζεις''.....

  Μαθηματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: