Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023. ΓΙΑΤΙ....ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ !!! [ video ]

Ιστορική είναι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου, καθώς το ποσοστό της με το 99,65% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο φτάνει στο 40,79%, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μένει μόλις στο 20,06%. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει 11,55%, ενώ το ΚΚΕ 7,20% και η Ελληνική Λύση 4,46%. Αντιθέτως δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή ούτε το ΜέΡΑ25, ούτε η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά ούτε το Νίκη. Η ΝΔ, μετά από 4 χρόνια τέτοιας διακυβέρνησης, με έγκλημα στα Τέμπη,  με σκάνδαλο υποκλοπών, με 37.000 νεκρούς στην πανδημία, με -7,4% στην αξία του πραγματικού μισθού, με 26 μήνες διψήφιο πληθωρισμό στα τρόφιμα, με 2.700.000 ανθρώπους σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, με αδιάκοπη αισχροκέρδεια και ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα κοκ, στις χτεσινές εκλογές είχε άνοδο σε σχέση με το 2019 κατά 150.000 ψήφους και πλέον…  Δικαιωμένος έτσι ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε  πως «Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει....''αυτοδύναμη'' και ''δυνατή''».

Η ήττα της προοδευτικής παράταξης πλην ΚΚΕ που είχε αύξηση 40%, είναι μεγάλη, αλλά όχι οριστική. Θα πρέπει όμως να συζητηθεί άμεσα και όχι μετά από 2-3 χρόνια το τι έφταιξε και τι πρέπει να αλλάξει. Ο κίνδυνος ορμπανοποίησης της χώρας, είναι πλεόν απολύτως ορατός και όσοι το βλέπουν θα πρέπει να ενωθούν, να οργανωθούν και να αντιδράσουν με σχέδιο, σοβαρότητα και πίστη ότι τίποτα δεν τελείωσε χθες.

Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία να προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου μετά από μια τέτοια ήττα και να έχεις άλλη μια σημαντική μάχη σε λίγες μόνο εβδομάδες. Μια ήττα που δεν αφορά μόνο σε κάποια κόμματα αλλά μια ήττα για ολόκληρη την κοινωνία.
Έχει γίνει, πλέον, αντιληπτό πως η παντοδυναμία των μπουκωμένων με εκατομμύρια ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την γενικότερη αντίληψη πως τα πράγματα δεν αλλάζουν οδηγούν ακόμη και τύπους σαν τον Μητσοτάκη να έχουν "κλειδώσει" μια δεύτερη τετραετία στην διακυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης - οικονομικά και σε αξίες - χώρα.
Η μάχη αυτή χάθηκε. Ο πόλεμος όμως στην αδικία, την καταπίεση, την παραπληροφόρηση, την φτώχεια και την εξαθλίωση ήταν και συνεχίζει να είναι μπροστά μας. Και το αποτέλεσμα μίας μάχης δεν κρίνει την έκβαση του πολέμου.
"Δεν τελειώνει η ζωή σε μια άρνηση κι αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα"
Ανασύνταξη, αναδιοργανώση και φουλ αντεπίθεση με όση ενέργεια μας έχει απομείνει, μοιάζει αυτή τη στιγμή μονόδρομος.
Η ελπίδα είναι μέσα μας και δεν είναι σύνθημα. Είναι στάση ζωής.
"Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή
Τ' όνειρό σου ανασταίνω και το κάθε σου γιατί". Συνεχίζουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Γιατί δεν μας επιτρέπεται να έχουμε άλλη επιλογή. Γιατί ο αγώνας δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε μια εκλογική διαδικασία. Συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε πως έχουμε δίκιο. Αλλά το δίκιο δεν χαρίζεται. Διεκδικείται και κερδίζεται. Συνεχίζουμε γιατί δεν μπορούμε να παραδοθούμε. Γιατί δεν μπορούμε να χάσουμε. Δεν πρέπει να υποκύψουμε.
Μέχρι να δικαιωθούμε.
Συνεχίζουμε γιατί οι μόνοι αγώνες που χάνονται, είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: