Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΠΩΣ ''ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ'' ΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ ΟΙ ''ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ'' ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ''ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ'' ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 8 - 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!! [ video ]

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Θεανώ Φωτίου, Βαγγέλης Αντώναρος, κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ οκτώ έως δέκα ποσοστιαίες μονάδες τις τρεις τελευταίες ημέρες των εκλογών.

Το παραπάνω ειπώθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Όπως τονίστηκε, μάλιστα, οι ψήφοι που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαν απευθείας στη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που συνέβαλε στην τερατώδη διαφορά που έβγαλε η κάλπη!

Για το πόσο κόστισαν Κατρούγκαλος, Αντώναρος και Φωτίου δεν χωρά αμφιβολία.

Όπως, όμως, δεν χωρά καμία αμφιβολία πως....''το υπόστρωμα προϋπήρχε''…

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως.....''ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει την επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημα''.

"Είναι λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική εισφορά" είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πήχης του κόμματός της για τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης είναι τα 5.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει αφορούσε το ποια εισοδήματα θα φορολογηθούν, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξέδωσε το κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε.

«Το 25% είναι οι φτωχοί, το 50% του ελληνικού λαού είναι η μεσαία τάξη και το άλλο 25% είναι τα ανώτερα στρώματα. Εκεί μέσα είναι και οι Λάτσηδες. Αυτή τη στιγμή, με βάση αυτά τα εισοδήματα, είναι 5.000, αν θυμάμαι καλά, η μεσαία τάξη, το ένα άτομο, το ισοδύναμο του εισοδήματος. Αυτή που λέει μεσαία τάξη ο Μητσοτάκης, έχει φτωχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι πια τα εισοδήματα της μεσαίας τάξη αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τα εισοδηματικά. Τα ανώτερα εισοδήματα, είναι αυτά που εννοεί ο Μητσοτάκης μεσαία τάξη. Αυτά, με βάση τα εισοδήματα της ΕΛΣΤΑΤ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μεσαία τάξη δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, είναι και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη».

Απ΄την άλλη παρότι ο Βαγγέλης Αντώναρος έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα στο «μπρίφινγκ» των κυβερνητικών συντακτών και πάντα απέφευγε τα λάθη, κατά την δεύτερη ημέρα της δραστηριότητάς του με την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή, υπέπεσε στο πρώτο «φάλτσο». Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «απολειφάδι» και μετά υποχρεώθηκε σε επανόρθωση. Μένει να φανεί αν θα είναι πιο προσεκτικός από εδώ και πέρα, αφού είναι από τους τελευταίους από τους οποίους περίμεναν «φάλτσα» στην Κουμουνδούρου…

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, λοιπόν…

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από εκλογή σε εκλογή έναν στους τρεις ψηφοφόρους του! 

Και η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών - άλλος αφορισμός και αυτός - τον έριξε 20 μονάδες και όχι 5 και 6 που έλεγαν τα «εξαγορασμένα από τον Μητσοτάκη MEDIA». Αν λοιπόν - και για να τελειώνω - ο Τσίπρας θέλει να παραμείνει πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, πρέπει να βγει από τη «χρονοκάψουλα των αγανακτισμένων», όπου τον έχουν κλείσει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: