Κυριακή 28 Μαΐου 2023

''ΩΣ ΕΔΩ'' : ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ''ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ'' ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!! [ video ]

Παρέμβαση Ιερώνυμου, με αφορμή όσα διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες για «εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας», στο πλαίσιο των εκλογών. Τη φωτιά στα μπατζάκια του Μητσοτάκη, πάει ουσιαστικά να σβήσει ο Ιερώνυμος μπας και θεριέψει, και δεν καταφέρει να ξαναπάρει αυτοδυναμία.

Η παρέμβαση Ιερώνυμου έρχεται μετά από δημοσιεύματα και τοποθετήσεις που αφορούν το ακροδεξιό κόμμα «Νίκη», που πλησίασε το 3%, και τη σχέση του με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια (δηλώσεις Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, δηλώσεις του πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη κ.α). Το κόμμα αυτό είναι ένα τυπικό δείγμα του πατριωτικοχριστιανοβαρεμένου χώρου, όπως εύκολα φαίνεται.

Σε τι διαφέρει λοιπόν η ΝΙΚΗ από την Ελληνική Λύση, για όσους είναι λάτρεις του χώρου και θέλουν να έχουν γνώση του τι κινείται εκεί; Μα φυσικά στην πανίσχυρη στρατολόγηση που έκανε για να αποκτήσει βάθος το ρόστερ των υποψήφιων βουλευτών. Αναφερόμαστε στην ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου. Μπορεί να ακούτε ότι ο Παΐσιος έχει ανιψιά πρώτη φορά στη ζωή σας, αλλά αυτό καθόλου δεν την εμπόδισε να πάρει 1281 σταυρούς στον νομό Ιωαννίνων όπου κατέβηκε, περισσότερο δηλαδή κι από τους δύο υποψήφιους του Βελόπουλου.

Στο όλο ζήτημα χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι… εμπλέκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την ''Καθημερινή'' επιβεβαιώνεται ότι Κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Μοναστική Πολιτεία με πολιτικό στόχο να κερδίσει ψήφους που πήρε το κόμμα «Νίκη», αφού φέρεται να υπάρχουν μονές που έδωσαν «γραμμή» προς το συγκεκριμένο κόμμα.  Σύμφωνα, δε, με την ιστοσελίδα ''voria.gr'' o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στο Άγιο Όρος το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου, με τον γιο του Κωνσταντίνο. Όλα τα άλλα κόμματα και οι αρχηγοί τους κρίνονται ως «θεομπαίχτες»... αλλά το προνόμιο να κάνει «εργαλοποίηση» της θρησκείας την έχει μόνο ο πρόεδρος της ΝΔ...

Αστραψε και βρόντηξε λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά της «εμπλοκής Εκκλησίας και κληρικών στα πολιτικά δρώμενα» και θυμήθηκα το τραπέζωμα που έκανε τον περσινό Ιούνη, για την ονομαστική του εορτή στην μισή κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο κτήμα του, στο ησυχαστήριό του στην Ζάλτσα Βοιωτίας, που έχει «πιάτο» τον Κορινθιακό κόλπο. Στο πλουσιότατο γεύμα παραβρέθηκαν οι υπουργοί Άδωνης Γεωργιάδης, Τάκης Θεοδωρικάκος με την κόρη του, Θόδωρος Σκυλακάκης με τη γυναίκα του, Σίμος Κεδίκογλου, Μίνα Γκάγκα, Δόμνα Μιχαηλίδου, Ζωή Ράπτη, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κ.α

Μέσα σε αυτές τις «ιερές» διεργασίες ήρθε και η δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που φαίνεται να έχει συγκεκριμένους αποδέκτες. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Ιερώνυμος πάει να σβήσει τη φωτιά στα μπατζάκια του Μητσοτάκη μπας και θεριέψει, και δεν καταφέρει να ξαναπάρει αυτοδυναμία.

Η «οργισμένη» παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου για τον ρόλο της Εκκλησίας στα εκλογικά δρόμενα θα μπορούσε να έχει αξία αν δεν υπήρχαν τα… τρία «ΑΝ»

Το πρώτο «ΑΝ», αφορά στο ΑΝ δεν είχε σκάσει μύτη το νεοσύστατο κόμμα ''ΝΙΚΗ'' που τρώει ψήφους από το κόμμα της ΝΔ η οποία θέλει να βγει με αυτοδυναμία, και κάθε κόμμα που εισέρχεται στη Βουλή της κάνει τον στόχο και πιο δύσκολο.

Το δεύτερο «ΑΝ», αφορά στο ΑΝ δεν είχε προγραμματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Η επίσκεψη του δεν είναι εντελώς άσχετη με τις εκλογές στις 25 Ιουνίου καθώς έχει ως στόχο να προσελκύσει και κοινά δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία διατείνονται πως έχουν επαφές με εκκλησιαστικούς κύκλους.

 Ένα από αυτά είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος «Νίκη», το οποίο με 172.206 ψήφους και ποσοστό 2,92% βρέθηκε μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή και όπως έχει αποκαλυφθεί η ηγεσία και τα στελέχη του έχουν ερείσματα στο Άγιο Όρος. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που ήταν πρωθυπουργός.

Το τρίτο «ΑΝ», αφορά στο ΑΝ δεν είχε κάτσει στα αυγά του ο Ιερώνυμος και οι κολλητοί του Μητροπολίτες στο θέμα της πανδημίας και των εμβολιασμών. ''Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί ο τάφος. Διάλεξε και πάρε'', είχε πει τότε. Όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζητάει από όλους τους φορείς και από την Εκκλησία να βάλει πλάτη στο πλαίσιο του εμβολιασμού του Ελληνικού πληθυσμού. Η συνέχεια επί της οθόνης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: