Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ : ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ - ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΣ !!! [ video ]

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή στη ζωή σας θα ακούσατε ή θα διαβάσατε ότι μόνο οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν από μία πυρηνική καταστροφή. Σε αυτό το σημείο σας ζητήσουμε συγνώμη που σας αποκαλύπτουμε εν έτει 2023 την αλήθεια. Είναι ''μούφα'' που θα έλεγε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Οι κατσαρίδες δεν είναι όσο βρόμικες πιστεύουμε καθώς παράγουν ένα υγρό που καθαρίζει το σώμα τους. Ωστόσο, είναι πιθανό να μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς διότι ζουν σε ανθυγιεινό περιβάλλον. Τελειώσαμε με αυτό, πάμε στα πιο σημαντικά.
Όσον αφορά τον κλασικό μύθο της επιβίωσής τους από πυρηνική έκρηξη, να σας πούμε ότι, πρακτικά, τίποτα δεν θα επιβιώσει. Βέβαια, υπάρχει μία μικρή δόση αλήθειας σε αυτό το ψέμα. Σας μπερδέψαμε; Ναι, οι κατσαρίδες μπορούν να αντέξουν μεγάλες ποσότητες ακτινοβολίας, περίπου 10 φορές υψηλότερη από όσο αντέχουν οι άνθρωποι, αλλά στην πραγματικότητα ακόμα και αυτό το ποσοστό είναι μικρό.

Ας δούμε λοιπόν μερικά στοιχεία για την κατσαρίδα:

* Περπατάει και «τρομοκρατεί» τον πλανήτη εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο άνθρωπος μόλις 40.000 χρόνια.

* Είναι νυχτόβια είδη, αλλά μερικές φορές κυκλοφορούν και την ημέρα.Infographic: Τα κοινά είδη της οικόσιτης κατσαρίδας. απολυμανση, απεντομωση. Κατσαριδες:  συχνες ερωτησεις, πληροφορίες, απολυμανση, απεντομωση,

* Επέζησε από τις εποχές των παγετώνων, το διαχωρισμό των ηπείρων και τις πτώσεις αστεροειδών.

* Μπορεί να αντέξει ώρες έλλειψης οξυγόνου, ενενήντα ημέρες χωρίς φαγητό και σαράντα ημέρες χωρίς νερό.

* Οι κατσαρίδες είναι παμφάγες.

* Και τα επτά της άκρα μπορούν να «ξαναφυτρώσουν». Το κεφάλι μπορεί να μείνει ζωντανό χωρίς σώμα για δώδεκα ώρες και το σώμα έως και σαράντα ημέρες.

* Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων στον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται 150 είδη και στην Ελλάδα μόνο 20.

* Τα περισσότερα είδη ζουν στο έδαφος στα οργανικά κατάλοιπα, υπάρχουν όμως και είδη στο φύλλωμα χαμηλών φυτών αλλά και ακόμα δενδρόβια είδη. Επίσης αναφέρονται και είδη που ζουν κατά μέρος στο νερό αλλά και εξίσου είδη τα οποία αντέχουν τις συνθήκες της ερήμου.

* Παρά τις φήμες είναι πιο καθαρές από τους ανθρώπους, ενώ συνήθως δεν είναι φορείς καμίας ασθένειας. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε για να τις εξολοθρεύσουμε έχουν αποδειχτεί πιο επικίνδυνα για εμάς απ’ ότι οι κατσαρίδες.

* Έχουν αποδειχτεί, μάλιστα, χρήσιμες για τους ανθρώπους καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της δυσπεψίας, του τετάνου, της ανικανότητας και της ωτίτιδας.

* Ο χρόνος αντανακλαστικών μιας κατσαρίδας είναι 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου!                                                                                                                                                 * Πρόκειται για έναν πραγματικά αρχαίο οργανισμό με εκπληκτικές ικανότητες επιβίωσης και προσαρμογής....

Δεν υπάρχουν σχόλια: