Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

''ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ'' ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ;;; [ video ]

Στο καλό κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι είναι....''σχετική έννοια'' η μείωση της εθνικής κυριαρχίας και ότι πρέπει να χτίσουμε στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, καθώς άλλαξαν πολλά πράγματα στις σχέσεις των δυο χωρών μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και την έμπρακτη συμπαράστασή της χώρας μας.
Στην αρχή της πρώτης θητείας του ο Κ. Μητσοτάκης μας είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι ο...."προβλέψιμος" σύμμαχος των ΗΠΑ. Στην έναρξη της δεύτερης θητείας του μας είπε, μιλώντας για τα Ελληνοτουρκικά και σε άπταιστη... ΝΑΤΟική γλώσσα, ότι η απομείωση της εθνικής κυριαρχίας είναι...."σχετική έννοια". Φαντάζομαι στο Κογκρέσο και στον Λευκό Οίκο συνεχίζουν να τον χειροκροτούν.
Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες από τότε που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε μάλιστα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για την σύγκληση ενός κοινού Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα λαμβάνει συναποφάσεις σε όλα τα θέματα, και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να πας σε συζητήσεις όταν δεν έχει γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών γιατί είναι ένα θέμα που κλειδώνει τα άλλα θέματα που υπάρχουν». Ενώ αμέσως μετά, πήρε την σκυτάλη ο Ερντογάν λέγοντας πως «Το βασικότερο θέμα που του έθεσα είναι σχετικά με τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης.
Θέλουμε να τα ξεπεράσουμε αυτά… Να ξεπεράσουμε το θέμα με τους μουφτήδες. Και οι πρεσβευτές μας θα κάνουν συναντήσεις, θα κάνουν τις προετοιμασίες όπως και οι υπουργοί Eξωτερικών μας, και αργότερα οι δυο ηγέτες θα συναντηθούμε και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα»
, είπε ο Τούρκος ηγέτης.
Με λίγα λόγια η Άγκυρα από την αρχή λέει πως για αυτή την υποτιθέμενη συμφωνία ειρήνευσης που αποφασίστηκε στο Βίλνιους, η Ελλάδα θα πρέπει να απεμπολήσει βασικά κυριαρχικά της δικαιώματα. Φυσικά όποιος νομίζει ότι ο Τσελίκ εκφράζει «προσωπικές του απόψεις» όπως συμβαίνει… με τους υπουργούς στην Ελλάδα, είναι πολύ γελασμένος.

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας εξ αρχής θεωρεί...."κάτι σχετικό" την μείωση της κυριαρχίας και ξεκινά συζητήσεις με την Τουρκία με δήλωση για "υποχώρηση" σημαίνει ότι αυτά τα έχει ήδη δεχτεί.
Ακούσατε αντίστοιχη δήλωση από την άλλη πλευρά;
Φυσικά και όχι.
Γιατί μόνο εμείς δείχνουμε τέτοια διάθεση;
Ο Μητσοτάκης αυτά δεν θα τα έλεγε αν η αξιωματικη του αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ, είχαν άλλη άποψη.
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαλε μια απολίτικη ανακοίνωση που λέει ότι σε εθνικά θέματα...."δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση μικροκομματικη". Αλήθεια;
Είναι ''μικροκομματική αντιπολίτευση'' να πεις ότι δεν είναι ορθό διαπραγματευτικά (γιατί επίσημα σε συζητήσεις είμαστε) να προσέρχεται ο Πρωθυπουργός με τέτοια θέση;
Καταλαβαίνω ότι νομίζουν πως δεν θα τους κοστίσει, αλλά η ακροδεξιά έχει τρία κόμματα στη Βουλή που παίρνουν μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ και κοντεύουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Αυτό νομίζετε δεν δείχνει κάτι;
Πάντως, χτες, είχαν πλάκα οι «παπαγάλοι» της Ηρώδου Αττικού που έχουν καταλάβει τις πρωινές ντουντούκες στα ερτζιανά και οι οποίοι προσπαθούσαν να προετοιμάσουν τους ακροατές για «υποχωρήσεις» σ' έναν Ελληνοτουρκικό διάλογο. Ήταν οι ίδιοι «παπαγάλοι» με το «γαλάζιο λοφίο» που το 2018 και 2019 χάλαγαν τον κόσμο για την Συμφωνία των Πρεσπών και έδιναν βήμα στους χλαμιδοφόρους της Ακροδεξιάς.
Υπάρχει τέλος πάντων κάποιος να εξηγήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ο πατριωτισμός ως έννοια δεν ανήκει στη δεξιά και δεν πρέπει να χαρίζεται στην άκρα δεξιά;
Υπάρχει κάποιος να βάλει σοβαρά επιχειρήματα έναντι του Μητσοτάκη στα εθνικά ή θα αφήσουμε την δουλειά αυτή να την κάνουν οι φασίστες, με τον τρόπο που οι φασίστες την κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: