Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ : ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ....''ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ'' !!! [ video ]

Η Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης κινδυνεύει να χάσει στρατόπεδο και μάλιστα Νατοικό και κινδυνεύει να χάσει πυρομαχικά και μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ. Οι συνεχείς εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο προκάλεσαν τρόμο στους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι εκκένωσαν δια θαλάσσης και οδικώς προς τον Βόλο. Το… σκηνικό πολέμου, με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις οδήγησε στο να δοθεί εντολή από την ΕΛΑΣ για εκκένωση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων υπό τον φόβο μεγάλου ωστικού κύματος.
Όπως και να κοιτάξεις την εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι εάν κινδυνεύουν να καούν τα πιο φυλασσόμενα κτήρια της Ελλάδας, τότε τι μήνυμα εκπέμπει η Ελλάδα όσον αφορά την εσωτερική της ασφάλεια;
Στην Βουλή κυκλοφορούσε ένα γνωμικό ειρωνικό για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ότι τι να τα κάνουν οι Τούρκοι τα F16 όταν μπορούν με έναν απλό αναπτήρα ''Bic'' να δημιουργήσουν την ίδια ζημιά στην Ελλάδα.

Να δεχτούμε ότι η Μεσόγειος φλέγεται, ότι σε όλες τις μεσογειακές χώρες δασικές εκτάσεις καίγονται.Να δεχτούμε ότι η κλιματική κρίση έχει χτυπήσει και τη χώρα και ο συνεχόμενος καύσωνας που πλήττει τη χώρα δύο εβδομάδες τώρα δημιουργεί συνθήκες εφιαλτικές με αποτέλεσμα οι φωτιές σε λίγο διάστημα να έχουν κάνει στάχτη 450 χιλιάδες δασικής έκτασης στην Ελλάδα.
Αυτό που συμβαίνει απόψε στη Νέα Αγχίαλο είναι πρωτοφανές ! Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή, αποφασίστηκε να εκκενωθεί η μεγαλύτερη αεροπορική βάση της χώρας.
Έτσι, αεροπλάνα F 16 και ελικόπτερα του στρατού σηκώθηκαν άρον άρον για να μην γίνουν παρανάλωμα του πυρός !
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και κάνουν το γύρο του κόσμου. Από την ίδια βάση ακούγονται εκρήξεις καθώς, όπως όλα δείχνουν, η φωτιά έχει μπει σε αποθήκες πυρομαχικών.
Όσοι έχουμε υπηρετήσει στο στρατό, ξέρουμε πως σε όλες τις μονάδες, γίνεται κάθε χρόνο, αποψίλωση, ενώ δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες
Οι καθαρισμοί και οι ζώνες γίνονται εντός και εκτός των στρατοπέδων και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.
Επομένως, είναι αδιανόητο γιατί δεν είχαν ληφθεί μέτρα προστασίας της βάσης, αλλά αντιθέτως υπάρχει, ως φαίνεται πολύ καύσιμη ύλη ακόμα και μέσα στη στρατιωτική βάση.
Επίσης, σε όλες τις κρίσιμες μονάδες, εκεί που φυλάσσονται πυρομαχικά, καύσιμα, αεροπλάνα, ελικόπτερα, άρματα μάχης κλπ. ξέρουμε πως λειτουργούν αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.
Τι έγινε στη Αγχίαλο και δεν λειτούργησαν ;
Αυτή η καταστροφή αποτελεί σοβαρό πλήγμα στο γόητρο των ενόπλων δυνάμεων. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες κι όχι σε μία μόνο πλευρά.
Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν εξηγήσεις......
Βλέπω αυτή την φωτογραφία από Ν. Αγχίαλο που οι ντόπιοι αφήνουν πίσω τα σπίτια τους να καίγονται και μπαίνουν στην βάρκα μόνο με τα πολύτιμα τους στην αγκαλιά.
Και θυμάμαι μια άλλη βάρκα στην Λέσβο που' ρθε από μακριά με μια έγκυο μέσα και ένα ξεφτιλισμένο ''ούγκανο'' να της φωνάζει ...."στ' αρχίδια μας ποιός σου είπε να έρθεις εδώ, εμείς σε γαμήσαμε;"
Τι παράξενα πράγματα είναι ο τόπος και ο χρόνος ε;
Είδες τώρα κυρ - Παντελή μου, πόσο εύκολα μπαίνει μια μάνα με ένα μωρό σε βάρκα;
Άντε μου στο διάολο τώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: