Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

''ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΦΤΩΧΟΙ'' ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ''EUROSTAT'' !!! [ video ]

Σε επίπεδο «υποκειμενικής φτώχειας» βρίσκονται τέσσερις στους πέντε Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η χώρα μας καταλαμβάνει άλλη μια θλιβερή πρωτιά συγκρινόμενη με τις άλλες χώρες της ΕΕ καθώς «υποκειμενικά φτωχός» θεωρείται, κατά μέσο όρο, ένας στους τρεις Ευρωπαίους (29,5%). «Υποκειμενική φτώχεια» είναι η αντίληψη του ίδιου του ατόμου για την οικονομική του κατάσταση.
Πρόκειται για μια έννοια που σκαρφίστηκαν και βασίζεται στα αποτελέσματα των στατιστικών της ΕΕ για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης (EU-SILC). Στόχος του δείκτη αυτού είναι να αξιολογηθεί η αντίληψη των ερωτηθέντων σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοικοκυριό για να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις. Η αξιολόγηση εξετάζει την κατάσταση της υλικής ευημερίας των νοικοκυριών, συμπεριλαμβανομένου του εισοδήματος, των δαπανών, του χρέους και του πλούτου. Δηλαδή, είναι θέμα «αντίληψης» των φτωχών, και όχι θέμα αντίληψης των αριθμών που βγαίνουν από το πόσο είναι η μισθοί και οι συντάξεις, το κόστος ζωής και πόσοι έχουν πλούτο στα πορτοφόλια τους.
Μάλιστα υπολόγισαν με βάσει το μορφωτικό επίπεδο: Τα στοιχεία της Eurostat προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες διαβίωσης (2022) και αφορούν άτομα με απολυτήριο γυμνασίου και όχι λυκείου. Συγκεκριμένα, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (81,6%) που θεωρούνται φτωχοί. Ακολουθούν η Βουλγαρία (67,9%) και η Σλοβακία (53,3%). Η διαφορά που μας χωρίζει από τη Φινλανδία (7,3%), το Λουξεμβούργο (10,0%) και τη Σουηδία (11,3%) είναι χαώδης. Επίσης, στην Ελλάδα καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ, ατόμων με μεσαίο και υψηλό μορφωτικό επίπεδο που θεωρούνται «υποκειμενικά φτωχά», με ποσοστά 70% κ
αι 49% αντιστοίχως.
Τα περισσότερα μέλη της ΕΕ ανέφεραν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομάδων πληθυσμού με υψηλό και χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Η διαφορά ήταν τουλάχιστον 20 ποσοστιαίες μονάδες σε 12 χώρες. Οι πιο αξιοσημείωτες διαφορές ήταν στη Βουλγαρία (47,7 ποσοστιαίες μονάδες), την Ουγγαρία (41,5 ποσοστιαίες μονάδες) και τη Σλοβακία (39,5 ποσοστιαίες μονάδες) και οι χαμηλότερες στη Φινλανδία (4,5 ποσοστιαίες μονάδες), τη Δανία (5,9 ποσοστιαίες μονάδες) και τη Σουηδία (7,1 ποσοστιαίες μονάδες).

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία

«Η Ελληνική οικονομία ακόμη πιο ψηλά! Αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2024, τον οποίο κατέθεσα σήμερα στη Βουλή μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Θάνο Πετραλιά», αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης στο Χ, για… να το διαβάσουν οι «αγράμματοι» που δεν το βλέπουν, και....«φαντάζονται» ότι είναι φτωχοί....

  antimedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: