Αποφασισμένοι να πλημμυρίσουν τους δρόμους την Τετάρτη 22/11 στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δηλώνουν οι φορείς της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών - Επιστημόνων - Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων, που παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Την εκδήλωση άνοιξε με μια χειμαρρώδη ομιλία ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, με σκοπό όπως είπε «να αποικοδομήσει ορισμένους μύθους με τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει αυτή την άδικη, οριζόντια, αναχρονιστική φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών». Tόνισε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είχε προαναγγείλει το νομοσχέδιο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τουναντίον «κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνητικές θητείες και νομοθετικές παρεμβάσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά και την αναφορά Κατρούγκαλου στην αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ήταν και ο λόγος της μη συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο το σημερινό είναι ίδιο και χειρότερο».Από την άλλη, μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο το Ελληνικό κράτος να έχει υποστεί τόσο μεγάλης κλίμακας καταστροφική ζημιά και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο Κ. Χατζηδάκης να είναι ενθουσιασμένος με βεβαιωμένη ζημιά 21 δισεκ. που θα ξεπεράσει τα 42 δισεκ. μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 27% των μετοχών της Πειραιώς…Επίσης πριν 2,5 χρόνια σχεδόν επένδυσε στην Aegean και το Ελληνικό δημόσιο αποχωρεί με ζημιά 34,6 δισεκ.
Το Ελληνικό δημόσιο δια του αρμοδίου υπουργού Οικονομικών μιλάει για επενδύσεις αλλά αποσιωπά τις ζημιές που είναι αστρονομικές… έτσι βαφτίζουν την Ελλάδα....''επενδύσιμη οικονομία''… Θα πουν κάποιοι ότι οι ζημιές στις τράπεζες προέρχονται από το PSI+ και το haircut 72% στα κρατικά ομόλογα του 2012… αλλά θα υπενθυμίσουμε ότι οι Ελληνικές τράπεζες έλαβαν.
Α)Νόμος Αλογοσκούφη 8 δισεκ. για τις Ελληνικές τράπεζες, αυτά τα κεφάλαια αποπληρώθηκαν έντοκα.Β)Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (3 ανακεφαλαιοποιήσεις funding gap κάλυψη χρηματοδοτικού κενού τραπεζών που έσπασαν σε καλές και κακές τράπεζες, Cocos μετατρέψιμα ομόλογα σε μετοχές) 54 δισεκ. ευρώ
Από τα κεφάλαια αυτά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συγκεντρώσει 3,5 με 4 δισεκ. ζημιά δηλαδή 50 δισεκ.
Γ)DTC αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση 18 δισεκ. που μειώνεται λόγω της κερδοφορίας των τραπεζών - Το DTC είναι φορολογική απαίτηση των τραπεζών.
Δ)Ηρακλής για τα NPEs παρεχόμενες κρατικές εγγυήσεις 17 δισεκ. (οι τράπεζες χωρίς τον Ηρακλή θα είχαν διενεργήσει ακόμη 5-6 δισεκ. πρόσθετες προβλέψεις δηλαδή πρόσθετες ζημιές).
Οι κρατικές εγγυήσεις δεν είναι πραγματικό κεφάλαιο αλλά σίγουρα είναι τεράστια στήριξη…
Εικάζουμε ότι την ζημιά στον Ηρακλή… θα την πληρώσει όχι ο εγγυητής το δημόσιο αλλά οι τράπεζες και για τον λόγο αυτό οι εποπτικές αρχές επιμένουν για μεγάλα κεφαλαιακά αποθέματα…
Ε)Στήριξη τραπεζών όπως Titlos Εθνικής, swaps ομολόγων με τράπεζες και άλλες παρεμβάσεις 4,5 δισεκ. ευρώ
Άθροισμα 102 δισεκ. ευρώ….
Οι Ελληνικές τράπεζες καταστράφηκαν από το PSI+ και το haircut στα ομόλογα, αλλά έλαβαν συνολικά 102 δισεκ. βοήθεια από το κράτος με διάφορες μορφές. Συνολικά επενδύθηκαν 54 δισεκ. και η αξία αυτών είναι 3,7 δισεκ. ή υποαξία -93%...
Το ΤΧΣ θα χάσει σχεδόν 50 δισεκ. ευρώ από τις επενδύσεις του στις Ελληνικές τράπεζες και πανηγυρίζουν.......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου