Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ !!! [ video ]

Οι Ινδουιστές περιμένουν την Kalki εδώ και 3700 χρόνια.
Οι Βουδιστές περιμένουν τη Maitreya εδώ και 2600 χρόνια.
Οι Εβραίοι περιμένουν τον Μεσσία εδώ και 2500 χρόνια.
Οι Χριστιανοί περιμένουν την επιστροφή του Ιησού εδώ και 2000 χρόνια.
Η Sunnah περιμένει τον Προφήτη Ίσα εδώ και 1400 χρόνια.
Οι Μουσουλμάνοι περιμένουν τον Μωάμεθ εδώ και 1300 χρόνια.
Οι Σιίτες περιμένουν τον Mahdi για 1080 χρόνια.
Οι Druze περιμένουν τον Hamza ibn Ali εδώ και 1000 χρόνια.
Οι περισσότερες θρησκείες αγκαλιάζουν την ιδέα του "σωτήρα" και υποστηρίζουν ότι ο κόσμος θα παραμείνει γεμάτος κακία μέχρι να έρθει αυτός ο Σωτήρας και να τον γεμίσει με καλοσύνη και δικαιοσύνη. Ίσως το πρόβλημά μας σε αυτόν τον πλανήτη είναι ότι ''οι άνθρωποι περιμένουν από κάποιον άλλον να έρθει και να λύσει τα προβλήματά τους αντί να το κάνουν μόνοι τους''....
Το περίφημο ρητό του Καρλ Μαρξ , «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», είχε μια ήσυχη γένεση. Το έγραψε το 1843 ως παροδική παρατήρηση στην εισαγωγή ενός βιβλίου φιλοσοφικής κριτικής. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει απήχηση. Σε πολλά μέρη του κόσμου η οργανωμένη θρησκεία παραμένει η πιο ισχυρή δύναμη στην κοινωνία: περισσότεροι από 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι ταυτίζονται με μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Ο Μαρξ δεν ήταν ενάντια στην θρησκεία. Για εκείνον, η πίστη ήταν κάτι που οι άνθρωποι επινόησαν για τον εαυτό τους, μια πηγή ψευδούς ευτυχίας στην οποία στράφηκαν για να βοηθήσουν να μουδιάσει τον πόνο της πραγματικότητας.
Ήταν «ο αναστεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος». Ακολούθησε η οργανωμένη θρησκεία με τις εκκλησίες, τα δόγματα και τους ιερείς, ένα χρήσιμο εργαλείο με το οποίο οι άρχουσες τάξεις κρατούσαν τις μάζες σε ύπτια θέση.
Ας μην ξεχνάμε οι παλιότεροι ότι σε πολλά γουέστερν το ξεκλήρισμα των Ινδιάνων από το Ιππικό γινόταν μετά από επιθέσεις τους σε χωριά αποίκων, που' χαν εγκατασταθεί στη γη τους.
Κι επειδή κανένας δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι η γη αυτή δεν ήταν των Ινδιάνων, φτιάχτηκε μια ολόκληρη αίρεση, αυτή των Μορμόνων.
Που υποστήριζε ότι ο Χριστός μετά την Ανάστασή του πήγε Αμερική και έταξε αυτή τη γη στους μελλοντικούς οπαδούς του. Και βέβαια οι οπαδοί του δεν ήταν Ινδιάνοι!
Κι από κοντά οι μεθοδιστές, να λένε ότι η γη ανήκει σ' αυτόν που την κερδίζει. Στον νικητή, που δίνοντάς του την η Θεία Πρόνοια γνωστοποιεί και ότι έχει το Θείο Χρίσμα και την Ημέρα της Κρίσεως θα βρεθεί στις αγκάλες του Αβραάμ.

Για τον Μαρξ λοιπόν η θρησκεία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο χωρίς καμιά μεταφυσική διάσταση, την εμφάνιση του οποίου την επέβαλλαν συγκεκριμένες ανάγκες που καθόρισαν και τη μορφή της. Συνεπώς, όταν θα πάψουν να υφίστανται αυτές, θα οδηγήσουν νομοτελειακά και στην κατάργησή της.

Το κατά πόσο έχει δίκιο ή όχι ο Μαρξ, είναι κάτι που εξαρτάται από τον μελετητή του έργου του, ο οποίος τις περισσότερες φορές έχει βγάλει την ετυμηγορία του πολύ πριν έλθει σε επαφή με αυτό.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: