Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο....ΑΔΩΝΗΣ Ο....''ECONOMIST'' ΚΑΙ....Ο ''ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ !!! [ video ]

Μέχρι χθες, στην Ελληνική πολιτική σκηνή διέπρεπαν τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα και τα ας πούμε και με πολύ καλή θέληση, περίπου αγγλικά του Νίκου του Ανδρουλάκη. Τελικά, ο υπουργός Εργασίας μας, ο Άδωνης o Γεωργιάδης, αποφάσισε να ξεπεράσει τους προαναφερόμενους και να γίνει ο ορισμός του… VIRAL! Τι συνέβη; Ο Α. Γεωργιάδης μίλησε στο συνέδριο του ECONOMIST. Εκεί, ο υπουργός επιχείρησε να περιγράψει τα δομικά προβλήματα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, όπως η ανεύρεση θέσεων εργασίας που προσφέρουν αρκετά χρήματα χωρίς να χρειάζονται εξειδίκευση. Και κάπου εκεί ξεκινά το πάρτι! Ο υπουργός μίλησε για.....«lantzeris» με τον ξένο συνομιλητή του να απορεί και να τον ρωτά τι κάνουν οι λαντζέρηδες. Ο Α. Γεωργιάδης συνέχισε το ρεσιτάλ λέγοντας ότι οι λαντζέρηδες είναι αυτοί που «fix the things in the cuisine», δηλαδή αυτοί που «κανονίζουν/ρυθμίζουν τα πράγματα στην κουζίνα». Όπως συμβαίνει και με τα κυριολεκτικά διαμάντια, έτσι και τα μεταφορικά διαμάντια αργούν να βρεθούν. Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας από το εν λόγω event, δηλαδή σε ένα πάνελ με θέμα την Ελληνική αγορά εργασίας που έλαβε χώρα σε forum του γνωστού περιοδικού Economist (το 27th Annual Economist Government Roundtable), ώστε να απολαύσουμε την ομιλία του υπουργού Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Και πιο συγκεκριμένα, το παρακάτω σημείο, που σας παραθέτουμε (στα Ελληνικά) από τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

«Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς στην Ελλάδα σήμερα οι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν και απλές τεχνικές εργασίες. Δηλαδή, κάποιος θέλει να ανοίξει εστιατόριο στην Ελλάδα σήμερα. Ανοίγει εστιατόριο, αλλά δυσκολεύεται στη συνέχεια να βρει λαντζέρηδες. Έχουμε μεγάλη έλλειψη λαντζέρηδων στην Ελλάδα. Και πολλοί αποφασίζουν να μην ανοίξουν εστιατόριο για αυτό ακριβώς το λόγο.» Ζω στη Χώρα που δεν βαριόμαστε ποτέ. Βζζζζζίίίνννν "They took the μόλυβδ"... φσσσστ, σκόιλ Aγγλικικού! Κακώς τους μίλησε στα Αγγλικά ο Άδωνης, έπρεπε να τους τα πει στην αρχαιοελληνική που την μιλάει φαρσί. Γελάγαμε με τα Αγγλικά του Τσίπρα, αλλά ο Άδωνης τα σπάει. Ζαμέ κορωπί - λαντζερί κουζινί λοιπόν. Δικόόόόό σας.....

Αλλά δεν χρειάζεται να σας το περιγράφουμε. Απλώς δείτε το έπος που έγινε Viral......

Δεν υπάρχουν σχόλια: