Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ. ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΓΑΖΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ !!! [ video ]

Σε απάντηση στη μαζική συνδυασμένη Ρωσική επίθεση με 160 πυραύλους και drones σε Ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου, ο Ουκρανικός στρατός επιχείρησε επιθέσεις εκδίκησης με Τσέχικο Vampire MLRS και βόμβες διασποράς. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, 110 άτομα, εκ των οποίων 17 παιδιά, τραυματίστηκαν, 30 άτομα ήταν σε σοβαρή κατάσταση.
Ζημιές υπέστησαν 30 πολυκατοικίες, 344 διαμερίσματα, τρία ιδιωτικά σπίτια και πολλές κοινωνικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων σχολείο, λύκειο και νηπιαγωγείο.... με βόμβες διασποράς.


Τραυματίες στο Μπέλγκοροντ μετά από ουκρανική επίθεση

Η Μόσχα απάντησε χτυπώντας το Χάρκοβο
Οι Ρωσικές απάντησαν το Σάββατο στην αντεπίθεση του Κιέβου που χτύπησε την πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα Ρωσο-ουκρανικά σύνορα, με νέες επιθέσεις στην «καρδιά» του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης Ουκρανικής πόλης. Κατά την CIA η επίθεση των Ουκρανών στο Belgorod θα προκαλέσει την οργή της Ρωσίας η οποία μπορεί να ισοπεδώσει την Ουκρανία…
''Οι ανίσχυρες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν τα μέσα να φτάσουν σε Ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, γι' αυτό εξαπολύουν βάρβαρες επιθέσεις εναντίον αμάχων σε μια προσπάθεια να κηρύξουν τουλάχιστον κάποιες νίκες στα μέσα ενημέρωσης'', ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Sergei Lavrov.
Από την Ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο της πόλης, επλήγησαν ένα ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών και άλλοι μη στρατιωτικοί στόχοι, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Όλεγκ Σινεχούμποφ, στο Telegram. «Οι κατοχικές δυνάμεις έπληξαν στον κεντρικό τομέα του Χαρκόβου, χτύπησαν αποκλειστικά μη στρατιωτικές υποδομές. Σε αυτές περιλαμβάνονται ένα ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών, καταστήματα και δημόσιοι χώροι», έγραψε ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι η Ρωσική επίθεση περιελάμβανε έξι πλήγματα.

Διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια μετά την ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο


Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από το ξενοδοχείο Kharkiv Palace Hotel στο κέντρο της πόλης, που έχει υποστεί ζημιές, και στο οποίο διαμένουν συχνά δημοσιογράφοι-ανταποκριτές ξένων δικτύων, ενώ υπάρχουν αναφορές για οκτώ τραυματίες.

«Απασφάλισε» ο Μεντβέντεφ

«Η επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μπέλγκοροντ προκλήθηκε από την αδυναμία του Β. Ζελένσκι να αλλάξει κάτι στο μέτωπο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Δεν είμαστε σαν και αυτούς. Αν και, πιθανώς, κάποιο απόβρασμα, όπως ο Ζελένσκι, κοιμάται και ονειρεύεται να δει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να μετατρέπουν το κέντρο του Κιέβου σε κάτι σαν τη Λωρίδα της Γάζας. Τότε θα είναι πιο εύκολο για αυτόν να ικετεύει για νέα όπλα από τα αφεντικά του. Αυτή τη στιγμή, ο λαός της Ρωσίας έχει έναν πιο σημαντικό στόχο. Να κάνει το 2024 το έτος της τελικής ήττας του νεοφασισμού, τον οποίο οι εχθροί της Ρωσίας προσπαθούν να αναστήσουν παρά τη μεγάλη νίκη των πατέρων και των παππούδων μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε ο Μεντβέντεφ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: