Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΗΠΑ : ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ 40 ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F35 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! [ video ]

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αμερικανική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως παράλληλα με την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία έναντι 23 δισεκ. δολαρίων. Ειδικότερα, το πρώτο καθοριστικό βήμα για την πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα αλλά και των F-16 στην Τουρκία έγινε το βράδυ της Παρασκευής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην επόμενη φάση, στέλνοντας την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο για την ταυτόχρονη έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών σε Ελλάδα και Τουρκία. Είχε προηγηθεί η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική βουλή, η επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο που πίεζε για την αποδοχή του αιτήματος της Άγκυρας, και η υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας από τον πρόεδρο Ερντογάν. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα αεροσκάφη που εγκρίθηκαν από τις ΗΠΑ θα περιλαμβάνουν τεχνολογίες ειδικά για τη χώρα μας, μεταξύ των οποίων είναι και μία ποτηροθήκη που παραμένει ανεπηρέαστη από τους ελιγμούς κατά την διάρκεια μιας εικονικής αερομαχίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η ποτηροθήκη θα παραμένει σε οριζόντια θέση μέσω ενός γυροσκοπικού μηχανισμού ώστε να μην αναποδογυρίζει ο καφές μέσα στο πιλοτήριο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παλαιότερα F-16 αλλά και οι Τούρκοι πιλότοι. Τα νέα αεροσκάφη περιλαμβάνουν και άλλες καινοτομίες προσαρμοσμένες για τη χώρα μας, όπως πειραγμένες εξατμίσεις, πλατοκάθισματα μασάζ, κόρνα αέρος και προεγκατεστημένο μαγνητάκι με ηλεκτρονική ένδειξη ''Μπαμπά Μην Τρέχεις'' το οποίο θα ανάβει όταν το αεροσκάφος υπερβαίνει την επιχειρησιακή του ταχύτητα......
 Είχε προηγηθεί η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική βουλή, η επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο που πίεζε για την αποδοχή του αιτήματος της Άγκυρας, και η υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας από τον πρόεδρο Ερντογάν.
Με στοιχεία από tovatraxi

Δεν υπάρχουν σχόλια: