Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

F 35 : ΚΑΙ....ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ....ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΘΑ !!! [ video ]

Το ένα F-35 κοστίζει max. 90 εκατομμύρια, όπως μαρτυρούν τα αδιάψευστα στοιχεία της Lockheed Martin προ διετίας σε σχέση με την σημερινή τιμή. Συνολικά 5 δισ. δολάρια είναι «ορφανά» και αναζητείται ποιος έχει κάνει «ταμείο» στην προμήθεια των F-35. Η ίδια η Lockheed Martin το 2021 δήλωνε ότι η τιμή  «fly away» ήταν κάτω των 90 εκατομμυρίων δολαρίων και κανονικά θα έπρεπε να είναι ακόμα χαμηλότερη σήμερα λόγω αύξησης του ρυθμού της μαζικής παραγωγής.

Το ένα F-35 κοστίζει max. 90 εκατομμύρια. Τα 40 F-35 μας κάνουν το πολύ 90 Χ 40 = 3.6 δις. Η συμφωνία που κλείσαμε για 40 F-35 λένε οι ίδιοι ότι κάνουν 8.6 δις και κάτι σαπάκια δώρο 8.6 - 3.6 = 5 δις.
Τα υπόλοιπα 5 δις που θα πάνε ρε παιδιά ;;;

Στοιχεία από την Επιτροπή Άμυνας του φινλανδικού Κοινοβουλίου για την αντίστοιχη αγορά F-35, μόλις πριν δύο χρόνια (τον Φεβρουάριο του 2022 έγινε η υπογραφή) αποδεικνύει ότι αγοράστηκαν περίπου στην… μισή τιμή! Συγκεκριμένα η Φινλανδία υπέγραψε συμφωνία ύψους 9,4 δισ. δολαρίων για 64 μαχητικά F-35 Block 4 (το ίδιο ακριβώς Block με τα ελληνικά), αλλά και με πλήρες πακέτο όπλων και υποστήριξης! Θα έπρεπε η τιμή με την υποστήριξη και τα όπλα σήμερα να μην ξεπερνά στη χειρότερη περίπτωση τα 115 εκατ. δολ. ανά μονάδα.

Παράλληλα, ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει πως η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί....''δωρεάν'' παραχώρησης εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, βρίθει ανακριβειών καθώς τα εξοπλιστικά αυτά, που θεωρούνται παρωχημένα από τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, είναι βέβαιο ότι χρήζουν αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού προκειμένου να καταστούν επιχειρησιακά ικανά. Δεν είναι βέβαιο δε ούτε ότι η απόκτησή τους βασίζεται στις ανάγκες των επιτελείων, ούτε ότι η στρατιωτική ηγεσία την θεωρεί χρήσιμη. Ο Κ.Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του που ασχολούνται με τους εξοπλισμούς γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ τι σημαίνουν τα τρία γράμματα EDA που τα διαβάζουμε και τα ξαναδιαβάζουμε στην επιστολή Μπλίνκεν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γνωρίζουν ότι πρόκειται για οπλικά συστήματα που οι Αμερικανοί έχουν για απόσυρση και τα δίνουν με έξοδα μεταφοράς αλλά κυρίως συντήρησης και επισκευών από τη χώρα που θα τα πάρει.
Είναι μεγάλη εξυπηρέτηση για τις ΗΠΑ να ξεφορτώνονται οπλικά συστήματα που είτε απέτυχαν, είτε ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωή τους, γιατί το να καταστρέψουν κοστίζει πολλά λεφτά. Για όλα αυτά μη το δένετε ότι τα 4 τοστ δεν θα περικοπούν! Μπορεί σύντομα να ακούσουμε από τηλεοράσεως ότι αρκούν και τα δύο, αρκεί να τα κόβεις στη μέση για να «δείχνουν» πάλι τέσσερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: