Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ : ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ. Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ !!! [ video ]

Νέα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας, προανήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 20 ανθρώπους. Πρόκειται για χτυπήματα με πυραύλους διασποράς, αποκλειστικά σε αμάχους αφού δεν χτυπήθηκαν στρατιωτικές μονάδες ή υποδομές.

Ο Ρώσος πρόεδρος, στη διάρκεια της επίσκεψής του σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση στο Μπέλγκοροντ. «Θα εντείνουμε τους βομβαρδισμούς, κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο, αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε ο V. Putin κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι «τα στρατιωτικά πλήγματα θα έχουν στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις».
Ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να πλήττει "ευαίσθητους στρατιωτικούς στόχους'' στην Ουκρανία.
Η Ρωσία αρνείται τις δυτικές και Ουκρανικές κατηγορίες ότι στοχεύει πολιτικές υποδομές.
Σε συζήτηση με τους στρατιωτικούς, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία αλλάζει υπέρ της Ρωσίας και ότι η Μόσχα ελπίζει να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά μόνο με τους δικούς της όρους.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Ουκρανία δεν είναι ο εχθρός της Ρωσίας, αλλά οι εχθροί είναι εκείνοι που θέλουν να επιτύχουν τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας. «Κάποιοι στη Δύση γράφουν ανοιχτά ότι θέλουν να χωρίσουν τη χώρα μας σε πέντε μέρη. Και το καθεστώς του Κιέβου καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό με σκοπό την αναζωπύρωση της σύγκρουσης και τον κατακερματισμό της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Πούτιν. Ακόμη, ο Πούτιν σημείωσε πως παρατηρεί «μια αλλαγή στη ρητορική της Δύσης. Μέχρι πρόσφατα μας μιλούσαν για τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας… τώρα κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις».

Zakharova για βομβαρδισμό Donetsk: Μόνο ένας τρομοκράτης θα μπορούσε να το κάνει αυτό

Εν τω μεταξύ, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό σχόλιο πρόχωρησε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, στον απόηχο του βομβαρδισμού στο Donetsk από τους Ουκρανούς.
«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το καθεστώς του Κιέβου βομβάρδισε το Donetsk. Τα πυρά στράφηκαν και πάλι σε στόχους αμάχων. Υπάρχουν σκοτωμένοι και τραυματίες. Μόνο ένα τρομοκρατικό θηρίο θα μπορούσε να το κάνει αυτό», έγραψε στο Telegram.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ στο Donetsk αμέσως μετά το νέο έτος. Σύμφωνα με το CCCC, συνολικά εκτόξευσαν 15 πυραύλους MLRS. Ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, ανέφερε τέσσερις νεκρούς και 13 τραυματίες.

Απασφάλισε ο Μεντβέντεφ

«Η επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μπέλγκοροντ προκλήθηκε από την αδυναμία του Β. Ζελένσκι να αλλάξει κάτι στο μέτωπο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Δεν είμαστε σαν και αυτούς. Αν και, πιθανώς, κάποιο απόβρασμα, όπως ο Ζελένσκι, κοιμάται και ονειρεύεται να δει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να μετατρέπουν το κέντρο του Κιέβου σε κάτι σαν τη Λωρίδα της Γάζας. Τότε θα είναι πιο εύκολο για αυτόν να ικετεύει για νέα όπλα από τα αφεντικά του. Αυτή τη στιγμή, ο λαός της Ρωσίας έχει έναν πιο σημαντικό στόχο. Να κάνει το 2024 το έτος της τελικής ήττας του νεοφασισμού, τον οποίο οι εχθροί της Ρωσίας προσπαθούν να αναστήσουν παρά τη μεγάλη νίκη των πατέρων και των παππούδων μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε ο Μεντβέντεφ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: