Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!! [ video ]


Ο κλαυσίγελος που νιώθουμε όλοι όταν φτάνουμε στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, γίνεται ειλικρινής οργή όταν βλέπουμε τι γίνεται αλλού. Για παράδειγμα, στην Ισπανία.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την περίοδο που έγινε ένας -δικαιολογημένος- χαμός με τις τιμές του βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα. Η οργή έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν έγιναν γνωστές οι τιμές στα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν περιμέναμε εκείνη την ημέρα για να μάθουμε πως έχουμε από τα ακριβότερα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης, για λόγους που δεν δικαιολογούνται πάντα. Περισσότερο γιατί αυτοί που κάνουν τις ανατιμήσεις, μπορούν και τις κάνουν, ενώ έχουμε ένα πολύ υψηλό ΦΠΑ - που η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει διαχρονικά.

Εμείς έχουμε 13% Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στα τρόφιμα και τα ποτά.

Οι Ισπανοί του κατώτατου μισθού των 1.259 ευρώ έχουν 10% και 4%, αντίστοιχα.

Για να αντιμετωπιστεί εν τω μεταξύ, πέρυσι το υψηλό κόστος διαβίωσης εξαφάνισε τον ΦΠΑ σε πολλά είδη διατροφής πρώτης ανάγκης (ψωμί, γάλα, φρούτα, λαχανικά) και σε όλα τα άλλα τρόφιμα πήγε στο 4%. Το μέτρο επεκτάθηκε και στο 2024.

Η επίσκεψη σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας είχε προκαλέσει κατάθλιψη. Κάτι ανάλογο θα πάθεις αν δεις τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ημών και μιας εκ των δημοφιλέστερων αλυσίδων της Ισπανίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: