Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

EUROSTAT : ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!! [ video ]

Επισήμως πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν καθώς βρίσκεται προτελευταία στον κατάλογο των 27 χωρών για τον 2023 σύμφωνα με την Eurostat.

Θα βρισκόταν τελευταία εάν δεν υπήρχε η Βουλγαρία.

Και όλα αυτά μετά τα παραμύθια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί Ανάπτυξης και επενδύσεων που βεβαίως δεν ανταποκρίνονται απολύτως σε καμία αλήθεια.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα - που βρίσκεται στην προτελευταία θέση - κατέγραψε κατά κεφαλήν ΑΕΠ χαμηλότερο κατά 33% από το μέσο όρο της Ε.Ε. Τελευταία ήρθε η Βουλγαρία που κατέγραψε χαμηλότερο κατά 36%.

Το 2023, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκπεφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης κυμαινόταν μεταξύ 64% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 240% στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην κορυφή των αναλογικά «πλουσιότερων» της Ευρώπης βρίσκεται το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία, των οποίων το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ΜΑΔ ανέρχεται στο +140% και 112% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου, με 240 και 212 μονάδες αντίστοιχα. Ακολουθούν οι Ολλανδοί, Δανοί και Αυστριακοί με 30%, 28% και 23% υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: