Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ : ΣΥΝΕΛΗΘΦΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ''ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ'' !!! [ video ]

Στους 143 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή Ρωσίας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία, και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Επίσης οι τραυματίες ανέρχονται σε 121, εκ των οποίων περίπου 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι ΗΠΑ έσπευσαν να προδικάσουν ότι πίσω από το αιματηρό χτύπημα δεν κρύβεται η Ουκρανία.
Τώρα το πώς είναι δυνατόν οι Αμερικανοί να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι βρίσκονται πίσω το μακελειό και μάλιστα τόσο γρήγορα, είναι ένα θέμα.
Μήπως γνώριζαν τους δράστες; Όλα δείχνουν ότι τους καθοδηγούσαν κιόλας.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι από τις 7 Μαρτίου 2024 Αμερικανικοί και Βρετανοί ήταν σε γνώση επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε ''μεγάλους χώρους'' και ''εμπορικά κέντρα'' στη Ρωσία.
 

«Τερατώδες έγκλημα των ΗΠΑ» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα το μακελειό σε συναυλιακό χώρο στην Μόσχα όπου πάνω από 130 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό. Η Ουκρανία και η Δύση έχουν καταφύγει σε επιχειρήσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων για να πείσουν τους πάντες ότι το ISIS βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο. Το RIA αναφέρει ότι «Ανδρες των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City HallΤο επίπεδο μιας σειράς συνδέσμων μεταξύ τους, δείχνουν ότι δεν έχει καμία σχέση το ISIS.
Είναι Ουκρανοί»
αναφέρει η ανάρτηση του RIA.
Διάγγελμα για την επίθεση πληρωμένων εκτελεστών στον συναυλιακό χώρο, στην Μόσχα, έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο οποίο ανέφερε ότι οι τρομοκράτες επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία όπου και τους περίμεναν «ομάδες υποδοχής» και όσοι συμμετείχαν σε αυτό θα υποστούν «δίκαιη τιμωρία».

Αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε πως «κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους είχε ετοιμαστεί ένα ''παράθυρο υποδοχής''», προσθέτοντας πως «οι εγκληματίες βγήκαν για να σκοτώσουν εν ψυχρώ, να πυροβολήσουν Ρώσους εξ επαφής, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι Ναζί. Σύμφωνα με τον Πούτιν, «όλοι οι τρομοκράτες έχουν βρεθεί και βρίσκονται υπό κράτηση. Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της τρομοκρατικής επίθεσης θα υποστούν ''δίκαιη τιμωρία''».

Ο Β. Πούτιν χαρακτήρισε την επίθεση ως «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια. Οι εχθροί μας δεν θα μας διχάσουν», είπε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του του πρός τους επικεφαλής της FSB και προς τα πληρώματα ασθενοφόρων, τους πυροσβέστες και τους διασώστες «που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων» και κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους......

Δεν υπάρχουν σχόλια: