Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΜΠΡΙΤΖΙΤ. ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ. ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ !!! [ video ]

«Αν η κατάσταση επιδεινωθεί στην Ουκρανία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις αποφάσεις που επιβάλλονται ώστε η Ρωσία να μην κερδίσει ποτέ», δήλωσε ο Ναπολέων τσέπης Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στα τηλεοπτικά δίκτυα France 2 και TF1.

«Η ασφάλεια των Γάλλων προϋποθέτει την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε, εκτιμώντας ότι «αυτοί που βάζουν όρια στην υποστήριξη της Ουκρανίας επιλέγουν την ήττα».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «υπαρξιακός για την Ευρώπη μας και για τη Γαλλία», τόνισε ο Μακρόν. «Αν η Ρωσία κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, η αξιοπιστία της Ευρώπης θα μειωθεί στο μηδέν και δεν θα έχουμε πλέον ασφάλεια», υπογράμμισε.

Ο Μακρόν, του οποίου οι δηλώσεις στα τέλη Φεβρουαρίου για την ενδεχόμενη αποστολή δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία προκάλεσαν θύελλα πολιτικών αντιδράσεων στη Γαλλία και στο εξωτερικό, δήλωσε ωστόσο ότι «δεν θα διεξάγουμε ποτέ επίθεση, δεν θα πάρουμε ποτέ την πρωτοβουλία». Όμως «απέναντι στην κλιμάκωση της Μόσχας, πρέπει να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», πρόσθεσε. Ωστόσο, η επιλογή του Μακρόν να επικεντρώσει στην Ρωσική απειλή και στο ενδεχόμενο πολέμου, παραμερίζοντας άλλα πεδία πολιτικής επί των οποίων θα μπορούσε να κάνει καμπάνια, δεν δείχνει να αποδίδει. Αφενός διότι η ιδέα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία αποδοκιμάσθηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και συνεπώς δεν δημιούργησε κάποιον κλοιό απομόνωσης του Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία. Αφετέρου, διότι και η Γαλλική κοινή γνώμη, παρά την εν γένει υποστήριξή της προς την Ουκρανία, κάθε άλλο παρά ευνοεί την περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι εντέλει αυτό που παρακολουθούμε στις δημοσκοπήσεις. Ραγδαία πτώση.....«Εχουμε και εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στα δικά τους εδάφη. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;», διερωτήθηκε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στους Δυτικούς. «Νομίζουν ότι αυτό είναι κάποιου είδους παιχνίδι. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι όλα αυτά (σ.σ. που κάνουν όσες χώρες της Δύσης βοηθούν στρατιωτικά την Ουκρανία) γεννούν την απειλή μιας σύγκρουσης με πυρηνικά όπλα», συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης, στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε για την κατάσταση του Ρωσικού έθνους. «Οι μικροπρεπείς και τραγικοί κληρονόμοι του Βοναπάρτη, προσπαθώντας να φορέσουν τις χρυσές επωμίδες που ξηλώθηκαν πριν από 200 χρόνια, επιθυμούν εκδίκηση με ναπολεόντειο μέγεθος και εκστομίζουν άγριες και εξαιρετικά επικίνδυνες ανοησίες Πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις, θα ήταν σωστό ο Μακρόν να θυμηθεί πώς τελείωσε για τον Ναπολέοντα και τους στρατιώτες του. Περισσότεροι από 600.000 από τους οποίους έγιναν πεσόντες στην υγρή γη», απάνησε το Κρεμλίνο αναφερόμενο στην καταστροφική Γαλλική εισβολή στη Ρωσία το 1812. «Για να διατηρήσει την προσωπική του εξουσία, ο Μακρόν δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι καλύτερο από το να πυροδοτήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Οι πρωτοβουλίες του γίνονται επικίνδυνες για τους πολίτες της Γαλλίας»......

Δεν υπάρχουν σχόλια: