Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ : ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ !!! [ video ]

Για τις έρευνες που αφορούν το έγκλημα των Τεμπών μίλησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», απάντησε η Λ. Κοβέσι μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star και σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, Άννας Σταματιάδου, για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. (Περί ευθύνης υπουργών) Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», υπογράμμισε.(Υπενθυμίζεται ότι κατά το περασμένο έτος, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάλεσε την Ελλάδα να διεξάγει έρευνα εναντίον του Καραμανλή για υπεξαίρεση Ευρωπαϊκών κονδυλίων στις συμβάσεις που σύναψε για τη λειτουργία του σιδηρόδρομου. Όμως η κυβέρνηση της Αθήνας αρνήθηκε να ξεκινήσει σχετική διαδικασία.)

«Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί. Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς. Ερευνήσαμε μόνο τα κομμάτια που αφορούν το πως αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια», επεσήμανε στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για τη Σύμβαση 717.

Όσον αφορά τη συλλογή περισσότερων από 1,3 εκατ. υπογραφών στο ψήφισμα Καρυστιανού, η Λ. Κοβέσι απάντησε: «Δεν έχω λόγια να τους πως γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Ως Εισαγγελέας τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Πολύ νέοι και αθώοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την τραγωδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: