Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ...ΤΗΣ ΜΙΣΕΛ ΚΑΙ...ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠ΄ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΨΥΧΡΑ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ !!! [ video ]

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποστέλλοντας επιστολή προς τους απόδημους των οποίων τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν προς αυτήν.

Στην επιστολή της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου παραδέχεται πως υπήρξε διαρροή των προσωπικών δεδομένων τους, για την οποία «δείχνει» τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο. Επίσης αναφέρει πως πηγή προέλευσης των στοιχείων τους ήταν το «Αρχείο Αποδήμων 2023», το οποίο περιήλθε στα χέρια της, στα τέλη Ιανουαρίου 2024. Αναφέρει πως λυπάται για την ανησυχία που προκάλεσε στους απόδημους σε σχέση με την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων και πως χρησιμοποιήθηκε το όνομα και το email, μόνο μια φορά.
Μετά τις παραπάνω έντιμες και ειλικρινείς μου εξηγήσεις, θεωρώ ότι πρέπει πλέον να εκλείψουν οι όποιες ανησυχίες σας για την ασφάλεια των δεδομένων σας. Καταλήγοντας, σας επισημαίνω ότι έχω ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί, ανακοινώνοντας επίσημα ότι δεν θα είμαι πλέον υποψήφια με το κόμμα της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές. Τέλος, σας δηλώνω, ενόψει της μακρόχρονης κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, ότι είμαι έτοιμη να προασπίσω τα δικαιώματά μου από οποιαδήποτε προσπάθεια άντλησης πολιτικών, οικονομικών ή άλλων ωφελημάτων από την ως άνω πολιτική επικοινωνία μου.Με εκτίμηση
Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου».

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ. ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ Η ''SINGULAR LOGIC'' ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !!! [ video ]

Στο κάδρο των ευθυνών για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων χιλιάδων ψηφοφόρων Ελλήνων του εξωτερικού, τίθεται εκ των πραγμάτων η πανίσχυρη εταιρεία Singular Logic, ο μόνιμος εδώ και 40 χρόνια διαχειριστής των εκλογών στην Ελλάδα.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε αρχικά ως ΔΕΛΤΑ από τον μηχανικό Ανδρέα Δρυμιώτη, βασικό υποστηρικτή και «διαφημιστή» τα τελευταία χρόνια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι εκείνη που ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο με συνοπτικές διαδικασίες και με απευθείας ανάθεση «την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και την υποστήριξη της εκλογική διαδικασίας». Στις 25 Ιανουαρίου 2024, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε δέσμευση πίστωσης 1.612.000 ευρώ «για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών ειδικός φορέας 1007 206, ΑΛΕ 2420903001, οικ. έτους 2024, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη για την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας».

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 26/1/24 εκδόθηκε η απόφαση από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία «προσκαλεί την εταιρεία με την επωνυμία «SINGULAR LOGIC AΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», με διακριτικό τίτλο «SINGULARLOGIC A.E.», «να καταθέσει οικονομική προσφορά, μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Α/Α 332253), για την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού – επέκτασης ΟΣΥΕΔ (σσ πρόκειται για την ηλεκτρονική πύλη καταχώρισης υποψηφίων στις εκλογές) για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας».

Έγγραφο PDF ΕΔΩ

Στην απόφαση σημειώνεται ότι πρόκειται για ''απευθείας ανάθεση'' «κατ’ εξαίρεση άνω του ορίου των 30.000 ευρώ, βάσει της νομοθεσίας για την πραγματοποίηση δαπανών σχετικών με τη διεξαγωγή εκλογών». Υπενθυμίζεται ότι η απευθείας ανάθεση είναι ο τρόπος με τον οποίο μονίμως ανατίθεται η συλλογή και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την Singular Logic. Υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν που οι κυβερνήσεις δικαιολογούσαν αυτή την απευθείας ανάθεση με το επιχείρημα ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν πρόωρα και αυτό δεν επέτρεπε να γίνει διαγωνισμός για επιλογή αναδόχου. Το παράδοξο είναι, όμως, ότι το ίδιο ίσχυε και για εκλογικές αναμετρήσεις που ανακοινώθηκαν με την πλήρη συμπλήρωση της θητείας κάποιας κυβέρνησης και όχι διότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός αποφάσισε πρόωρη διεξαγωγή.

Οι προδιαγραφές

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών είχε ένα Παράρτημα με τις λειτουργικές προδιαγραφές των παραδοτέων, τόνιζε ότι η πρόσκληση απευθύνεται σε έναν οικονομικό φορέα (την Singular Logic) και ότι «δεν λαμβάνονται υπόψη προσφορές οικονομικών φορέων που δεν προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά». Στη συνέχεια, περιέγραφε τα βασικά υποσυστήματα τα οποία θα έπρεπε να αναπτυχθούν και αφορούν στα κεφάλαια:                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Η Συνέχεια ΕΔΩ....datajournalists.co.uk          
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: