Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΠΑΡΙΣΙ 2024 : ΑΝΑΨΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! [ video ]

Ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου, σήμερα Τρίτη 16/4, σχεδόν 100 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, άναψε η Ολυμπιακή φλόγα. Θα ακολουθήσει ένα τεράστιο ταξίδι που θα την οδηγήσει από την Ακρόπολη στο Παρίσι. Η λαμπαδηδρομία επί Ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 11 ημέρες έως τις 26 Απριλίου. Η Ολυμπιακή Φλόγα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, «γεννήθηκε» στα χέρια της πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και εκτέλεσαν 35 ιέρειες και 15 κούροι. Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες. Οι Πατρινοί αθλητές και αθλήτριες για τις έξι θέσεις διαδρομής της λαμπαδηδρομίας που παραχώρησε η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στον Δήμο Πατρέων είναι:
1. Νίκος Αργυρόπουλος (Μαραθωνόδρόμος)
2. Βαγγέλης Γουζούασης (Αθλητής Στίβου ΑμεΑ)
3. Νόρα Δράκου (Κολυμβήτρια)
4. Χριστόδουλος Κολόμβος (Υδατοσφαιριστής)
5. Σωτήρης Μιχόπουλος (Αθλητής Τάε Κβον Ντο)
6. Φωτεινή Πλέα (Πυγμάχος)

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί σε τέσσερις βασικές φιλοδοξίες:

Να περιηγηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνδέοντας τα τέσσερα γεωγραφικά άκρα της χώρας, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο.
Να προβάλει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους μας, αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της ιστορίας και του πολιτισμού μας, Αρχαία Ήλιδα, Μυκήνες, Κνωσσός, Δελφοί, Αρχαίοι Φίλιπποι, Βεργίνα, Σούνιο, Ακρόπολη.
Να προβάλει τα εμβληματικά τοπία που συνθέτουν την ομορφιά της Ελλάδας, Μεθώνη, Ναύπλιο, Σαντορίνη, Μετέωρα.

Να τονίσει τους προαιώνιους δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας. Με αυτό το σκεπτικό επιλέχθηκαν, μεταξύ άλλων, το Μεσολόγγι ως αναφορά στο Έργο του Eugène Delacroix, Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου και η Πύλος για την περίφημη Ναυμαχία του

Ναυαρίνου.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: