Σάββατο 6 Απριλίου 2024

''ΙΕΡΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟ'' ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ !!! [ video ]

Οι εκπλήξεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σταματούν. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέπληξε για άλλη μια φορά με δηλώσεις που συνήθως δεν τις κάνουν ''αριστεροί'', αλλά παράγοντες των κυβερνήσεων κυρίως χωρών της Δύσης. Με μια φράση που δεν έχει χρησιμοποιήσει ίσως ούτε ο ίδιος γ.γ. του ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε την συμμαχία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Zarpa Radio» των Χανίων, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ιερή αμυντική συμμαχία». Μάλιστα τάχθηκε και υπέρ της συμμετοχής της χώρας στο «Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΕΣ», και στην αποστολή της Ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, εμπλέκοντας τη χώρα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των Ευρωατλαντικών. Απολαύστε τον μετά το 4:30'. Σε σχέση με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία δήλωσε πως «ο εξοπλισμός πρέπει να μείνει εντός της χώρας», αναφέροντας πως «τον έχουμε χρυσοπληρώσει», αλλά η χώρα θα συνεχίζει να παρέχει την γεωπολιτική της θέση, μέσω της οποίας «διοχετεύεται ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού στην Ουκρανία». Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα ανέφερε πως «δεν ψηφίζουμε τίποτα τυφλά», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η πιο φθηνή άμυνα για τη χώρα μας είναι η αποτροπή και ότι χρειαστεί να κάνουμε για να αποτρέψουμε τους γεωπολιτικούς αντιπάλους μας θα το κάνουμε».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κασσελάκης είναι ο διάδοχος ενός προέδρου, του Α. Τσίπρα που το 2014 σε συνέντευξή του στον ANT1 λίγο πριν τις Ευρωεκλογές επανέλαβε: «(…) ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε. στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης (…)», και ότι «Μπορεί ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Τραμπ την πολιτική να μοιάζει ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό»
Είναι ο κληρονόμος ενός κόμματος του οποίου ένας υπουργός Εξωτερικών, ο Ν. Κοτζιάς,  ως «πρωτοπανηγυριώτης» τραγουδούσε με τους συναδέλφους του υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ «We are the world, we are the children». Στην Ελλάδα της «Κόκκινης Προβιάς», της χούντας των συνταγματαρχών, της ανοιχτής πληγής της Κύπρου, των Ιμίων και του «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου, ο Στ. Κασσελάκης αποκάλεσε το ΝΑΤΟ “ιερή αμυντική συμμαχία” (!), περήφανος προφανώς που είναι για την “ιερή” αμυντική αποστολή του μακελέματος ολόκληρης της υφηλίου..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: